Παγκόσμια Ημέρα Αυγού 2022: Τρόφιμο ζωτικής σημασίας για τη διατροφή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο!

Κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτώβρη γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού ως φόρος τιμής στα άφθονα και υγιεινά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο μικρό σε μέγεθος αλλά πολύτιμο αυγό.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022

Φέτος η 14η Οκτωβρίου θα είναι μια ακόμη ευκαιρία για τους ανθρώπους της βιομηχανίας αυγών όχι μόνο να προωθήσουν τα προϊόντα τους αλλά και να εκπαιδεύσουν και να ενθαρρύνουν τον κόσμο να συνειδητοποιήσει τη διατροφική τους αξία. Η παγκόσμια εκστρατεία του κλάδου θα επικεντρωθεί στον ζωτικό ρόλο που παίζουν τα αυγά στη ζωή μας ως εξαιρετική και προσιτή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας που έχει τη δυνατότητα να ταΐσει τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Η Διεθνής Επιτροπή Αυγών (International Egg Commission – IEC) που δημιουργήθηκε το 1964, είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από περισσότερες από 75 χώρες από όλο τον κόσμο που συνεργάζονται για την βελτίωση της βιομηχανίας αυγών, φέρνοντας πιο κοντά τους ανθρώπους της εν λόγω βιομηχανίας όχι μόνο με τους συναδέλφους τους επαγγελματίες αλλά και τους απανταχού λάτρεις των αυγών. Ορισμένοι από τους στόχους της IEC είναι να ενθαρρυνθεί η σωστή φροντίδα των πουλερικών ωοτοκίας, η δημιουργία συνεταιριστικών και παραγωγικών όρων εμπορίας για τα αυγά και τα προϊόντα τους, η υποστήριξη καθαρότερων πρακτικών παραγωγής και η διατροφική βοήθεια σε χώρες που το έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης του IEC που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη το 1996, τα μέλη αποφάσισαν τη δημιουργία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα αυγά ως μια ετήσια γιορτή που από τότε διεξάγεται κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 40 χώρες, από την Αυστραλία έως τη Ζιμπάμπουε.

Τα αυγά διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατροφή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αποτελούν μια μοναδική και ευέλικτη λύση που συνδυάζει πρωτεΐνη κορυφαίας ποιότητας σε πολύ προσιτή τιμή. Και είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή χολίνης, απαραίτητη για τη μνήμη και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Τα αυγά αποτελούν μία από τις υψηλότερες πηγές πρωτεΐνης της φύσης και περιέχουν πολλά από τα βασικά συστατικά για τη ζωή συστατικών όπως βιταμίνες Α, Β, D, E , φολικό, σελήνιο και φώσφορο. Περιέχουν επίσης 9 απαραίτητα αμινοξέα που βοηθούν στην επούλωση και την καλή λειτουργία των διαφόρων οργάνων. Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στα αυγά είναι εξαιρετικά σημαντικές στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και των μυών, έχουν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη των ασθενειών και συμβάλλουν στην ευημερία της τρίτης ηλικίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την όραση, αποφεύγοντας τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

 

Όροι: 
Κατηγοριες: