Τσικνοπέμπτη: Βασικές οδηγίες για να τσικνίσεις χωρίς να το μετανιώσεις!

Να το κάνεις το τσιμπούσι αλλά να το κάνεις σωστά. Ιδού μερικές σκέψεις για το πώς μπορείς να γλιτώσεις τις... κακοτοπιές! Μέρα πού' ναι!

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022

1. Καλό είναι να μην καθίσεις στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης νηστική από όλη τη μέρα. Θα "πέσεις με μούτρα" και στο τέλος, δεν θα φας, αλλά θα σε... φάει!

Προτίμησε, λοιπόν, να έχεις φάει κάτι ελαφρύ για μεσημεριανό και ένα φρούτο ή νηστικοί στο τσιμπούσι της Τσικνοπέμπτης… Αν πρόκειται να τσικνίσεις το μεσημέρι φάε κάτι ως δεκατιανό για να μην καθίσεις με τελείως άδειο στομάχι στο τραπέζι.

2. Μην κρατάς συνέχεια το πιρούνι. Άσε το και λίγο κάτω. Μίλα με τους γύρω σου, απόλαυσε την παρέα και όχι μόνο το φαγητό. Έτσι θα τσιμπολογήσεις λιγότερο και θα φας πιο ουσιαστικά.

3. Εστίασε στα κρεατικά και τις σαλάτες. Άσε τα... περιφερειακά! Πατάτες, ψωμιά, πίτες, και όλες οι -κατά τα άλλα θελκτικότατες σαλάτες αλοιφές- καλύτερα να... λείπουν. Αυτές κάνουν όλη τη ζημιά.

4. Για κάθε μπουκιά με κρέας, φάε δύο με σαλάτα. Έτσι, λένε οι ειδικοί ισορροπείς τη γεύση αλλά και το... "κακό"!

5. "Εκεί που πίναν τρώγαν κιόλας, ή εκεί που τρώγαν πίναν κιόλας"! Όπως και να το δεις, ο συνδυασμός είναι τέλειος αλλά δημιουργεί και "θεματάκια"! Με μέτρο και το ποτό λοιπόν. Μην ξεχνάς: Τσικνοπέμπτη μεν, καθημερινή δε. Αύριο το ξυπνητήρι θα χτυπήσει την ίδια ώρα!

6. Με μέτρο και τα γαλακτοκομικά. Προκαλούν τεράστιο φούσκωμα το οποίο μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι εκείνη την ώρα στο τραπέζι, όμως αμέσως μετά το νιώθεις και με το παραπάνω.

7. Μόλις νιώσεις ότι χόρτασες, σταμάτα. Και δείξε τη δύναμή σου!

8. Προσοχή στο επιδόρπιο. Ύστερα από ένα τραπέζι κρεατοφαγίας οτιδήποτε σε σοκολάτα είναι... "θάνατος". Ειδικά αν πρόκειται για δείπνο και όχι γεύμα. Προτίμησε λοιπόν κάτι σε γιαούρτι, ή παγωτό -γιατί όχι. Κάτι ελαφρύ να αλλάξει τη γεύση σου και να μη σε "πρήξει" κι άλλο.

Αυτά και καλό Τσίκνισμα!

Πηγή: womenonly.gr

Όροι: 
Κατηγοριες: