Σοκολατόπιτα και 7 ακόμη γλυκά που αξίζει να σας οδηγήσουν στο πιο ιδιαίτερο γλυκοπωλείο στην Ελλάδα!

Εκεί που η παράδοση συναντάει την έμπνευση και την νοστιμιά. Εκεί που οι γεύσεις και τα αρώματα αντικατοπτρίζουν την ίδια την ιστορία, ταξιδεύοντας μας σε μία άλλη εποχή προσαρμοσμένη όμως στην λειτουργικότητα και την τεχνοτροπία του σήμερα. 

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Κατά καιρούς πολλοί τόποι ανά την Ελλάδα μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και μας έχουν συγκινήσει. Το itrofi.gr λοιπόν θα σας πάει σήμερα σε έναν μαγικό τόπο στον οποίο άνοιξε και λειτουργεί το πιο ιδιαίτερο γλυκοπωλείο. Ο λόγος για το Μεγάλο Πάπιγκο και το παραδοσιακό καφενείο-Παντοπωλείο «Κουκουνάρι» που δικαίως έχει κερδίσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ντόπιων και των επισκεπτών της περιοχής. Το «Κουκουνάρι» εκτός από μία ιδιαίτερη παραδοσιακή ατμόσφαιρα θα σας προσφέρει και πολλά άλλα. Δε μιλάμε βεβαίως για  ένα ακόμη παραδοσιακό καφενείο αλλά για ένα σημείο συνάντησης της παράδοσης, της έμπνευσης αλλά και των εύγευστων υγιεινών επιλογών. Εδώ Χειμώνα - Καλοκαίρι θα απολαύσετε ένα πλούσιο και ταυτόχρονα γευστικό χορτοφαγικό μενού με πολλές vegan και gluten free επιλογές αλλά και γλυκά που οφείλετε να δοκιμάσετε. 

Eδώ ξυπνούν τα συναισθήματα και το ταξίδι στις γεύσεις ξεκινά! 

Στο Κουκουνάρι μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτή Μηλοαχλαδόπιτα. 

Αν πάτε μέχρι εκεί και δεν τη δοκιμάσετε θα είναι σαν να μην πήγατε.  Η νοστιμότατη Αχλαδόπιτα πέρα από το ότι φτιάχνεται με τα πιο αγνά υλικά είναι ένα ελαφρύ γλυκό το οποίο μπορει να απολαύσει κανείς χωρίς τύψεις και ενοχές.

Το ευφάνταστο κεικ καρότου! 

Ένα κέικ με υπέροχη υφή και γεύση που αξίζει την προσοχή σας. 

Σοκολατόπιτα!

Είναι αναμφίβολα το όνειρο κάθε λάτρη της σοκολάτας. Αφράτη, ζουμερή και εύκολη, φτιάχνεται στο κουκουνάρι και ικανοποιεί κάθε γλυκιά επιθυμία. 

Γαλατόπιτα!

Η παραδοσιακή γαλατόπιτα  είναι μια γλυκιά πίτα που προτιμάται από όλους. Μια ξεσκέπαστη πίτα με απολαυστική γέμιση που θα τη λατρέψετε. 

Σιμιγδαλένιο χαλβά με καβουρδισμένα αμύγδαλα!

Αυτή την εποχή δοκιμάστε κυδώνια ψητά με κρέμα μασκαρπόνε! 

Αν είστε από εκείνους που λατρεύουν το cheescake αλλά λαχταράτε και έναν μπακλαβά; Το «κουκουνάρι» συχνά παντρεύει αυτές τις 2 ζαχαροπλαστικές κουλτούρες σε ένα γλυκό.

Παγωτό Βανίλια με φράουλα και δυόσμο Vs Παγωτό καραμέλα με αμύγδαλα και σοκολάτα!

Η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη «μάχη», νικητής δεν υπάρχει καθώς και οι δύο επιλογές από το «Κουκουνάρι» είναι πεντανόστιμες.

Εμπνευστές και ιδρυτές του εγχειρήματος ο Γιώργος και η Κατερίνα οι οποίοι αποφάσισαν να ζήσουν στο Πάπιγκο και να ανοίξουν το καφενείο τους μέσα στο Καλοκαίρι του 2018. Οι ντόπιοι όπως και οι ξένοι σύντομα αγκάλιασαν την προσπάθεια και έδωσαν στο Κουκουνάρι εντελώς δικαιωματικά, την πρωτιά.  Ο Γιώργος και η Κατερίνα με όπλο το ζεστό τους χαμόγελο και τις λιχουδιές που φτιάχνουν σε καθημερινή βάση, θα σε εντυπωσιάσουν και θα σε κάνουν να θες να πας ξανά και ξανά.



Οι ίδιοι μίλησαν στο itrofi.gr για το εγχείρημα τους: 

Γιώργο και Κατερίνα σας καλωσορίζω στο itrofi.gr

1)Θα ήθελα αρχικά να μου πείτε λίγα πράγματα για εσάς και στη συνέχεια πως πήρατε την απόφαση να μείνετε μόνιμα στο Πάπιγκο; Πόσο δύσκολο ήταν; 

Είμαστε ο Γιώργος και η Κατερίνα ! Μεγαλώσαμε στην Αθήνα και στα Γιάννενα αντίστοιχα. Πήραμε την απόφαση ο καθένας για τους δικούς του λόγους να αφήσουμε την ζωή στην πόλη και ήρθαμε στο Πάπιγκο, όπου και γνωριστήκαμε. Δεν ήταν δύσκολο, γιατί ήταν συνειδητή απόφαση κι από τους 2 μας.

2) Μιλήστε μας για την επιχείρηση σας - Γιατί επιλέξατε να φτιάξετε κάτι τέτοιο;-Τι είναι για εσάς το Κουκουνάρι;

Έχοντας ζήσει για ένα διάστημα στο Πάπιγκο, είδαμε τι λείπει από το χωριό κι από την ευρύτερη περιοχή κι έτσι αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε το concept αυτό.Το Κουκουνάρι για εμάς είναι το μαγαζί που θα θέλαμε να συναντήσουμε εάν πηγαίναμε κάπου ως επισκέπτες ! Είναι το σπίτι μας, που το έχουμε ανοιχτό για φίλους!

3) Πέρα από τα υπέροχα γλυκά σας τι άλλα πιάτα και τι προϊόντα μπορεί να βρει κανείς στο κουκουνάρι;

Εκτός από γλυκά ,για τα οποία μας γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος ,φτιάχνουμε 2 παραδοσιακές αλμυρές πίτες, σπιτικό τραχανά και σούπες! Επίσης μπορεί κάποιος να βρει στα ράφια μας κρασιά από τοπικούς παραγωγούς, βότανα, σαπούνια και άλλα προϊόντα, αρκετά από τα οποία είναι βιολογικά.

4) Ποια πιάτα ξετρελαίνουν τους πελάτες σας;

Το κέικ καρότου, η μηλοαχλαδοπιτα και η φραουλόπιτα (όταν είναι η εποχή της φράουλας) είναι τα γλυκά που ξετρελαίνουν τους πελάτες μας και είναι ένας από τους λόγους που μας επισκέπτονται ξανά και ξανά!

5) Βλέπουμε γενικότερα και μία προσπάθεια να συνδυάσετε στο μενού παραδοσιακά προϊόντα με πιο εναλλακτικές επιλογές όπως για παράδειγμα, συστατικά χωρίς γλουτένη. Το αποτέλεσμα αυτό είναι απόρροια μιας γενικότερης στάσης ζωής; 

Όντας και οι δυο χορτοφάγοι επιλέξαμε το μενού μας να είναι χορτοφαγικό, καθώς δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε οτιδήποτε άλλο. Οι διατροφικές συνήθειες ανά τον κόσμο αλλάζουνε ούτως ή άλλως και όλοι μας θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Επομένως οι Gluten free επιλογές που έχουμε στο μενού, όπως και οι vegan επιλογές κρίθηκαν για εμάς απαραίτητες!



Στο Κουκουνάρι αξίζει να απολαύσετε ακόμη το λαχταριστό πρωινό με ζεστό χωριάτικο ψωμί, ομελέτες, σπιτικές μαρμελάδες, τηγανίτες, κέικ, πίτες  και smoothies.

Επίσης κρέμα αμυγδάλου με καβουρδισμένα αμύγδαλα και χωρίς γλουτένη, καφέδες αλλά και αφεψήματα από βότανα της περιοχής. Μην ξεχάσετε τον σπιτικό τραχανά, τις αλμυρές πίτες και τις σούπες που θα δώσουν σίγουρα άλλη νότα στις χειμωνιάτικες εξορμήσεις σας στην περιοχή.  

Δείτε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες EΔΩ

Ακολουθήστε το Κουκουνάρι στο Facebook

Γιώργος Μουλάς

 

Όροι: 
Κατηγοριες: