Προτιμήστε αναψυκτικά με φυσικό μεταλλικό νερό

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες προωθούν αναψυκτικά, που έχουν ως βάση το φυσικό μεταλλικό νερό. Υπάρχουν όμως πραγματικά οφέλη από αυτή την καινοτομία των εταιρειών που τα προωθούν; Έχουν την ίδια γευστική απόλαυση;

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Ωστόσο, το κοινό δεν μένει διόλου ασυγκίνητο από τέτοιου είδους αναψυκτικά, μιας και η κατανάλωσή τους κερδίζει ολοένα και περισσότερα εύσημα στις διεθνείς αγορές.

Το φυσικό μεταλλικό νερό είναι προτιμότερο από τα διάφορα είδη πόσιμων νερών, διότι περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία ενώ ταυτόχρονα είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους χημική επεξεργασία σε αντίθεση με επιτραπέζιο νερό το οποίο προέρχεται από πηγές, γεωτρήσεις, πηγάδια, νερά υδάτων που έχουν υποστεί αφαλάτωση και έχει την ίδια σύσταση του πόσιμου νερού, τα οποία μπορεί να είναι γευστικά εξαιρετικά αλλά πολλές φορές λόγω της ρύπανσης των υπόγειων υδάτων αναγκαστικά υφίστανται χημική επεξεργασία ώστε να πληρούν τους διεθνείς κανονισμούς για κατανάλωση. Το φυσικό μεταλλικό νερό προέρχεται από υπόγειες πηγές οι οποίες είναι απαλλαγμένες από ρυπογόνους παράγοντες, έτσι είναι φυσικά εμπλουτισμένα με κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, και μαγνήσιο ενώ έχει ταυτόχρονα μια πληθώρα ιχνοστοιχείων.

Τα μέταλλα, που περιέχει το φυσικό μεταλλικό νερό, ενισχύουν την υγεία των αρθρώσεων, των μυών και του νευρικού συστήματος. Η αυξημένη περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα κινητοποιεί τον οργανισμό, αυξάνοντας την παραγωγή οξυγόνου και έτσι αναζωογονεί τα κύτταρα χαρίζοντάς μας ενέργεια και νεανικότητα. Επίσης, τα μεταλλικά νερά τα οποία χρησιμοποιούνται σε αναψυκτικά έχουν αυξημένα επίπεδα θειικών αλάτων, ουσίες που έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για τα θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό και κυρίως, όσον αφορά στην αντιοξειδωτική τους δράση αλλά και για την πρόληψη καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Επειδή το ένστικτο των καταναλωτών αποτελεί ένα αλάνθαστο κριτήριο, το itrofi.gr προτείνει στους πιο δύσπιστους να εμπιστευτούν τα αναψυκτικά με φυσικό μεταλλικό νερό καθώς αποτελεί μια πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου μας γευστικού ποτού. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε συντηρητικοί στην κατανάλωση, διότι η ζάχαρη και τα συντηρητικά τα οποία περιέχουν, δεν είναι αθώα σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό.

Αικατερίνη Στεφάνου, κλινική χημικός

Πηγή: National Center of Biotechnology Information

Όροι: 
Κατηγοριες: