Πώς να φτιάξετε νόστιμο χυμό λαχανικών

Σε όλους μας αρέσουν οι φρέσκοι χυμοί, αλλά προτιμούμε τους χυμούς φρούτων. Όταν δοκιμάσουμε χυμό λαχανικών σηκώνουμε το φρύδι. Οι χυμοί φρούτων είναι από την φύση τους γλυκοί, ενώ αυτοί των λαχανικών δεν είναι.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Παραθέτουμε μερικές τεχνικές για να φτιάξετε χυμούς λαχανικών που δεν θα έχουν γεύση φρεσκοκουρεμένου γρασιδιού :

Προσθέστε μερικά φρούτα ή καρότα στον χυμό σας. Πολλοί συνηθίζουν να προσθέτουν τα καρότα ακαθάριστα, ή ακόμη και αγγούρια,  σέλερι. Αν θέλετε τον χυμό σας πιο γλυκό προσθέστε ένα μήλο ή ένα αχλάδι. Δεν θα βελτιώσουν μόνο την γεύση αλλά θα εκτοξεύσουν τις βιταμίνες του χυμού σας.

Χρησιμοποιείστε φρέσκα βιολογικά προϊόντα. Το φρέσκο και βιολογικό σημαίνει μεγαλύτερη θρεπτική αξία και νοστιμότερος  χυμός καθώς δεν έχει ψεκαστεί με χημικά εντομοκτόνα.

Είναι καλύτερο να μην καθαρίζετε τις φλούδες από τα λαχανικά σας, γιατί εκεί βρίσκονται οι περισσότερες θρεπτικές ουσίες. Ο αποχυμωτής σας θα κομματιάσει και θα λιώσει όλες τις φλούδες, εξάγοντας όλες τις θρεπτικές ουσίες που θέλετε.

Προμηθευτείτε έναν καλό αποχυμωτή, που θα σας παρέχει όσο περισσότερο χυμό από τα λαχανικά σας μπορείτε να πάρετε. Φροντίστε να είναι επίσης εύκολος στο καθάρισμα. Οι καλύτεροι αποχυμωτές είναι αυτοί που μπορούν να εκχυμώσουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά η δουλειά τους θα σας αποζημιώσει.

Να είστε δημιουργικοί ως προς τις συνταγές. Να φροντίζετε να φτιάχνετε χυμούς με μεγάλη ποικιλία λαχανικών, όχι μόνο για να ικανοποιήσετε την γεύση σας αλλά και για να εμπλουτίσετε τον οργανισμό σας με θρεπτικές ουσίες και να αυξήσετε την αλκαλικότητα του σώματός σας.

Βάλτε στόχο να πίνετε τουλάχιστον ένα χυμό λαχανικών την ημέρα.

Όροι: 
Κατηγοριες: