Η κρητική κουζίνα - η καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής
Η κρητική κουζίνα έχει να κάνει με τα θεμέλια της διατροφής, όχι με περίπλοκες σάλτσες. Η δύναμή της έγκειται στην ποιότητα και τη φρεσκάδα των συστατικών της, στη χρήση άγριων βοτάνων και χόρτων και στην καθαρότητα της γεύσης. Και φυσικά στην άφθονη χρήση του ελαιολάδου, του υγρού χρυσού της Κρήτης. Δεν είναι απλά μια μεγάλη ποικιλία πιάτων πάνω στο τραπέζι αλλά ολόκληρη η φιλοσοφία της ζωής και αντιπροσωπεύει τον τρόπο που ζει ο λαός της. Είναι μια υγιεινή και νόστιμη γαστρονομική απόλαυση με συνταγές αιώνων και σύγχρονες δημιουργικές εκδόσεις τους που πάντα μαγειρεύονται με τα ίδια άριστα αγνά προϊόντα της ευλογημένης κρητικής γης. Όποιος έχει την τύχη να δοκιμάσει κάποια από τα προϊόντα του ηλιόλουστου αυτού νησιού στο νοτιότερο άκρο του Αιγαίου, γεύεται την ατέλειωτη παρέλαση των αρωμάτων και της γεύσης: οφτό, ασκορδουλάκοι, αγρίμι στιφάδο, μακαρούνια σιουφιχτά, χοχλιοί μπουμπουριστοί, γαμοπίλαφο και καλιτσούνια, πάντα με τη συνοδεία της ξεχωριστής τσικουδιάς εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο κάποια από τα ιδιαίτερα καλούδια αυτού του μοναδικού τόπου.