Μέλι με κανέλα: 10 οφέλη για τον οργανισμό από τον απόλυτο συνδυασμό!

Είναι γνωστό ότι το μέλι έχει εξαιρετικά οφέλη στην υγεία και βοηθάει στην ανακούφιση και θεραπεία πολλών ασθενειών. Φαίνεται ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού ενισχύονται όταν αυτό συνδυαστεί με κανέλα. Ο συνδυασμός  είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε καταστάσεις υψηλής χοληστερόλης και υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

 

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

Με δεδομένο ότι τα δύο αυτά τρόφιμα είναι σχετικά φτηνά και βρίσκονται εύκολα, ας δούμε πού μπορεί να μας ωφελήσει ο συνδυασμός  τους :

  1. Αλείφοντας στο ψωμί αντί για μαρμελάδα, μέλι και κανέλα στο πρωινό, οδηγούμαστε σταδιακά σε μείωση της χοληστερόλης, διατήρηση της καλής υγείας των αρτηριών και συνεπώς σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
  2. Δυο κουταλιές της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό πρωί και βράδυ θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η χρόνια αρθρίτιδα ενώ η παρατεταμένη κατανάλωση αυτού του ροφήματος θα αυξήσει την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού.
  3. Πίνοντας καθημερινά ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε ανακατέψει δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μια κουταλιά της σούπας κανέλα, θα απαλλαγούμε από τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις στην χοληδόχο κύστη.
  4. Η συχνή κατανάλωση ενός μεγάλου φλιτζανιού με τσάι στο οποίο έχουμε ανακατέψει δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρείς κουταλιές της σούπας κανέλα, θα μειώσουμε εντυπωσιακά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  5. Μία κουταλιά της σούπας μέλι σε συνδυασμό με ¼ της κουταλιάς της σούπας κανέλα για τρείς συνεχόμενες μέρες θα θεραπεύσουν το κρυολόγημα και τον χρόνιο βήχα.
  6. Χρόνιοι στομαχικοί πόνοι, ακόμη και έλκη μπορούν να ανακουφιστούν αλλά και να θεραπευτούν με τακτική πρόσληψη του συνδυασμού μελιού με κανέλα.
  7. Η συχνή κατανάλωση μελιού με κανέλα σε σκόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού καταπολεμώντας τους ιούς και τα βακτήρια.
  8. Τα φυσικά συστατικά του μελιού προστατεύουν αποτελεσματικά από την γρίπη.
  9. Στην προσπάθεια απώλειας βάρους, ο συνδυασμός μελιού και κανέλας σε ένα ποτήρι βραστό νερό πρωί με άδειο στομάχι, μπορεί να δώσει σημαντικά αποτελέσματα.
  10. Ξεπλένοντας το στόμα μας με ένα διάλυμα μελιού και κανέλας σε ζεστό νερό κάθε πρωί, διατηρούμε την αναπνοή μας φρέσκια όλη μέρα.
Όροι: 
Κατηγοριες: