Φθινοπωρινές τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Τα σωστά τρόφιμα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα παραπανήσια κιλά και τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Γιατί να περιμένετε τον Ιανουάριο; Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022

Κατά τη διάρκεια των ξέγνοιαστων ημερών του καλοκαιριού, οι διακοπές, τα ατέλειωτα bbq στον κήπο και οι βόλτες στα μπαράκια με τους φίλους μπορεί να εμποδίσουν την υγιεινή διατροφή και τον έλεγχο του βάρους. Ο Ιανουάριος μπορεί να είναι ο παραδοσιακός μήνας του χρόνου για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά ο Σεπτέμβρης που τα παιδιά γυρίζουν πίσω στο σχολείο και όλοι εμείς στην καθημερινή μας ρουτίνα, είναι η τέλεια στιγμή για μια πιο υγιεινή διατροφή και για επιστροφή στο γυμναστήριο.

Τρώγοντας εποχικά φρούτα και λαχανικά απολαμβάνουμε σίγουρα περισσότερη γεύση. Δοκιμάστε μια νέα συνταγή ή χρησιμοποιήσετε ένα τρόφιμο με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείτε να απολαύσετε την κολοκύθα και σε πολλές άλλες συνταγές εκτός της πίτας. Τι λέτε για σούπα κολοκύθας, ψημένους κολοκυθόσπορους ή ακόμα και ένα διαφορετικό smoothie; Ανακατέψτε μήλα σε πράσινες σαλάτες ή κοτοσαλάτες. Βάλτε για 5 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων κομμάτια μήλου με τη φλούδα, ένα κουταλάκι καφέ ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού και μια πρέζα κανέλλας και απολαύστε αυτό το γλυκό επιδόρπιο σκέτο ή πάνω από ένα μπολ βρώμης. Επίσης, οι πλούσιες σούπες είναι μια καταπληκτική λύση για όλα τα είδη των θρεπτικών και νόστιμων λαχανικών του φθινοπώρου. Είναι χορταστικές, εύκολες στην παρασκευή τους και μπαίνουν στην κατάψυξη. Φτιάξτε τις με ποικιλία λαχανικών και ζωμό αντί για κρέμα γάλακτος και όλη η οικογένεια θα σας ευχαριστεί.

Μήλα

Ένα μεγάλο μήλο προσφέρει 5,5 γραμμάρια ινών! Τα μήλα είναι πλούσια σε πηκτίνη - μια ίνα που μας χορταίνει και έχουν λίγες θερμίδες, ένας συνδυασμός που τα καθιστά μια τέλεια και γευστική πρόταση για σνακ.

Γλυκοπατάτα

Γλυκό και με όμορφο χρώμα αυτό το αμυλώδες λαχανικό αποτελεί ένα τέλειο υποκατάστατο της κλασσικής πατάτας. Αν και δεν είναι σημαντικά χαμηλότερο σε θερμίδες, περιέχει ελαφρώς λιγότερους υδατάνθρακες ενώ είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λαχανικό που μπορεί να δώσει γευστικά πιάτα. Είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες σε σύγκριση με πολλά άλλα λαχανικά (ένα φλιτζάνι προσφέρει τρία γραμμάρια). Αντικαταστήστε το ρύζι με αυτά και προσθέστε τους και λίγα κάστανα που τους ταιριάζουν πολύ.

Κουνουπίδι

Χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε μερικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, το σταυροειδές αυτό λαχανικό είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστο. Απολαύστε το στον ατμό, ψημένο με διάφορα καρυκεύματα ή ακόμη και ωμό. Πιο αξιοσημείωτη είναι η ικανότητά του να χρησιμεύει ως υποκατάστατο του πουρέ πατάτας, αφού η γεύση του είναι νόστιμη και εντυπωσιακά παρόμοια με αυτή της παραδοσιακής πατάτας, ενώ έχει λιγότερες θερμίδες και υδατάνθρακες.

Παντζάρια

Εκτός από το καταπληκτικό τους χρώμα και τη γλυκιά, νόστιμη γεύση τους, περιέχουν ένα φυτοθρεπτικό συστατικό που ονομάζεται μπεταλαϊνη το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Όταν το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες, μπορεί πιο αποτελεσματικά να μεταβολίσει το φαγητό.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι 91% νερό και τα τρόφιμα που περιέχουν πολύ νερό σας βοηθούν όχι μόνο να ενυδατωθείτε αλλά και να ελέγξετε το βάρος σας.

Αχλάδια

Ένα μεσαίου μεγέθους φρούτο περιέχει έξι γραμμάρια ινών, αποτρέποντας τη φουσκωμένη κοιλιά και διατηρώντας την πέψη κανονική.

Cranberries

Περιέχουν ουρσολικό οξύ, μια ουσία που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καύση λίπους.

Ρόδια

Εκπληκτικά πλούσια σε φυτικές ίνες, σας χορταίνουν και αποτελούν ένα απολαυστικό σνακ. Προσθέτουν χρώμα και γεύση στις σαλάτες.

Κολοκυθόσποροι

Τα μονοακόρεστα τα οποία είναι ο τύπος λίπους που βρίσκεται σε αυτούς τους σπόρους, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς. Ψήστε τους με λίγο θαλασσινό αλάτι και πασπαλίστε τους σε μια σαλάτα ή απολαύστε τους μόνους τους ως σνακ.

Κανέλα

Το άρωμα και η γεύση της κανέλας είναι συνώνυμα με τις φθινοπωρινές αλλά και χειμωνιάτικες συνταγές αλλά η ιδιότητά της να σταθεροποιεί την όρεξη και να συμβάλλει στις καύσεις καθιστούν αυτό το μπαχαρικό απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατροφή σας. Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι το είδος των μυκήτων που θέλετε να έχετε πάντα στο ψυγείο σας. Πλούσια σε βιταμίνες D και B, μπορεί να προστεθεί στα πάντα από τις σαλάτες έως τα μπιφτέκια, επειδή η υφή τους μοιάζει με αυτή του κρέατος. Τα μανιτάρια επίσης ενισχύουν τον μεταβολισμό, επειδή είναι πλούσια σε σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που επισκευάζει την καταστροφή των κυττάρων και βοηθάει τον θυρεοειδή.

Ακτινίδιο

Αυτό το τροπικό φρούτο είναι ο τέλειος τρόπος για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό χωρίς να φουσκώσει η κοιλιά σας. Ένα μεσαίο ακτινίδιο έχει περίπου 60 θερμίδες, το 100% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε σε μια μέρα, και περισσότερο από το μισό της ποσότητας καλίου που προσφέρει μια μπανάνα.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
Κατηγοριες: