Η μπλε σπιρουλίνα και τα οφέλη της

Οι ρυθμοί που ζούμε θέλουν ενέργεια και αποδοτικότητα. Αυτό διπλασιάζεται αν είσαι αθλητής. Αν επέλεγες μια τροφή που θα σε βοηθούσε σε όλους τους τομείς της ζωή σου και θα σου έδινε ενέργεια και δύναμη να συνεχίσεις ποια θα ήταν αυτή;

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Μια τροφή που είναι εντελώς φυτική, έχει μοναδικά οφέλη, έχει ένα σωρό βιταμίνες και αμινοξέα, είναι αντιοξειδωτική και τα οφέλη της στον οργανισμό είναι πολλά; Μα η σπιρουλίνα! Η σπιρουλίνα με το έντονο πρασινομπλε χρώμα και την έντονη μυρωδιά. Ναι πράγματι η πράσινη σπιρουλίνα έχει έντονη μυρωδιά και οι περισσότεροι από εμάς την καταναλώνουμε σε κάψουλες. Υπάρχει όμως και μια νέα λύση η οποία διατηρεί τα οφέλη της και διώχνει την έντονη μυρωδιά. Ίσως την έχεις συναντήσει στο διαδίκτυο και στα Instagraμικά πιάτα και δεν είναι άλλη από την μπλε σπιρουλίνα.

Ποια η διαφορά της όμως με την πράσινη; 

H Φυκοκυανίνη είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στην μπλε σπιρουλίνα από την πράσινη. Με ψυχρή έκθλιψη μαζεύεται η φυκοκυανίνη και μας δίνει την μπλε σπιρουλίνα η οποία βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα μέσα στην μπλε σπιρουλίνα. Αυτή η ουσία δημιουργεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Η μπλε σπιρουλίνα λόγω της φυκοκυανίνης και της έντονης αντιοξειδωτικής της δράσης βοηθάει εξαιρετικά στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών οι οποίες είναι υπεύθυνες για νόσους όπως ο καρκίνος. 

Υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι η φυκοκυανίνη μπορεί να προστατεύει από τις βλάβες τα κύτταρα στο συκώτι, στα νεφρά, στην καρδιά και στο νευρικό σύστημα, λόγω των αντιοξειδωτικών.

Σημαντικό θεωρείται το γεγονός οτι, μπορεί να ενισχύσει επαρκώς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επιγραμματικά μερικές από τις ιδιότητες και τα οφέλη της σπιρουλίνας είναι τα παρακάτω: 

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μπορεί να συμπληρώσει την απαιτούμενη δόση πρωτεΐνης μέσα στο ημερήσιο πλάνο τροφών.
  • Είναι πλούσια σε σίδηρο, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες σε μαγνήσιο, μαγγάνιο και κάλιο
  • Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες 
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας, στη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τονώνουν το ανοσοποιητικό
  • Βοηθάει τους αθλητές στην ενέργεια και σε πιθανές κράμπες
  • Συμβάλλει στην υγεία του πεπτικού συστήματος
  • Αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού και καταστέλλει την όρεξη λόγω της έντονης πρωτεΐνης
  • Βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους

Υπέροχες συνταγές και επιλογές υπάρχουν στην κατανάλωση της μπλε σπιρουλίνας. Στα πιο ενημερωμένα εστιατόρια ή brunch places θα τη βρείτε στις παρασκευές τους και θα σας εντυπωσιάσουν. 

Εσείς που προσέχετε τη διατροφή σας και θέλετε με εύκολο τρόπο να παίρνετε πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία αλλά και φυσικά να έχει η τροφή σας αντιοξειδωτική δράση θα πρέπει να προμηθευτείτε την μπλε σπιρουλίνα και να βάλετε τη φαντασία σας ή να πάρετε ιδέες από τις πολύ απλές και εύκολες συνταγές που σας παραθέτω ή που υπάρχουν στο διαδίκτυο. 

Μαζί με την μπλε σπιρουλίνα που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.iamata-shop.gr θα βρείτε πολλές επιλογές υπερτροφών αλλά και οργανικών σκονών όπως η μπλε σπιρουλίνα. Θα βρείτε ροζ πιτάγια, Butterfly pea powder και φυσικά την πράσινη σπιρουλίνα σε σκόνη αλλά και σε κάψουλες. Να έχετε υπέροχες δημιουργίες και η θρέψη που χαρίζεται στον οργανισμό σας θα σας επιστραφεί σαν ανταμοιβή από τον ίδιο τον οργανισμό σας. 

Μαζί με την μπλε σπιρουλίνα μην παραλείψετε να προμηθευτείτε και το Fit planner που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε το μέρος της διατροφής και γυμναστικής στη ζωή σας. Η προσπάθεια και η οργάνωση χαρίζει ελευθερία, εκμεταλλεύσου την. 

 

 

Όροι: 
Κατηγοριες: