Στρείδια, μπρόκολο και άλλα ανδρικά Superfoods!

Οι υπερτροφές ή αλλιώς superfoods αποτελούν την τελευταία διατροφική ανακάλυψη σχετικά με το πώς μπορούμε εύκολα και απλά να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. Στην κατηγορία των superfoods  υπάρχουν και εκείνες οι υπερτροφές που ενισχύουν λίγο παραπάνω τον ανδρικό οργανισμό. Γιατί και τα superfoods μπορούν να γίνουν ανδρική υπόθεση….

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

Στρείδια

Ο μύθος λέει ότι τα στρείδια είναι η τροφή της αγάπης. Η επιστήμη μπορεί να συμφωνήσει. Μόλις δύο στρείδια μπορούν να προμηθεύσουν τον ανδρικό οργανισμό με ψευδάργυρο, ένα ορυκτό κρίσιμο για την κανονική λειτουργία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Σε μία δοκιμή, δόθηκε σε 22 άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και αριθμό σπερματοζωαρίων ,ψευδάργυρος  κάθε μέρα για 45 έως 50 ημέρες. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων αυξήθηκαν σημαντικά.

Μπρόκολο

Μια πρόσφατη μελέτη του Χάρβαρντ διαπιστώνει ότι σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Είναι ένας από τους πιο κοινούς καρκίνους, και επηρεάζει δύο έως τρεις φορές περισσότερο τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα διαιτολόγια  περίπου 50.000 ανδρών και ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έτρωγαν πέντε μερίδες ή περισσότερες την εβδομάδα από σταυρανθή λαχανικά είχαν τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης σε μια περίοδο δέκα ετών, σε σχέση με τους άνδρες που έτρωγαν σπάνια. Και το μπρόκολο ξεχώρισε ως το πιο προστατευτικό τρόφιμο.

Καρπούζι

Μέχρι την ηλικία των 55 ετών, ολοένα και περισσότεροι άνδρες πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με τις γυναίκες. Οι τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως το καρπούζι  μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η. Π. Α. πρόσφατα επέτρεψε στις ετικέτες τροφίμων να φέρουν ισχυρισμό υγείας σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ του καλίου. Το καρπούζι, έχει περισσότερο κάλιο  από το ποσοστό που βρέθηκε σε μια μπανάνα ή σε ένα φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού. 

Maca

Πρόκειται για ένα φυτό που χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς στο Περού από τους αρχαίους χρόνους. Θεωρήθηκε από τους Ίνκας ως ο βασιλιάς των αφροδισιακών τροφών. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται ισοθειοκυανικού π-μεθοξυβενζύλιο, η οποία αυξάνει τη λίμπιντο και στα δύο φύλα, αλλά κυρίως στους  άνδρες. Μερικοί λένε ότι είναι το μυστικό της αιώνιας νεότητας στη σεξουαλική ζωή.

Lúcuma

Πρόκειται για ένα εξωτικό δέντρο που παράγει κίτρινα φρούτα με καταγωγή από το Περού, τη Χιλή και τον Ισημερινό. Η κιτρινωπή σκόνη που παράγεται από τον καρπό του ήταν γνωστή από την αρχαιότητα και οι Ίνκας την ονόμαζαν  υγρό χρυσάφι. Το συγκεκριμένο προϊόν ήταν εξαγώγιμο από την αρχαία εποχή. Σήμερα, η Lucuma συνεχίζει να έχει μεγάλη δημοτικότητα στις χώρες προέλευσης του, και γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για μία τροφή χωρίς γλουτένη και για μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών και υδατανθράκων. Περιέχει πολύ νιασίνη (βιταμίνη Β3) και ως εκ τούτου, μπορεί να βοηθήσει  στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος. Η παρουσία των καροτενοειδών που περιέχει αυξάνει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και βελτιώνει την υγεία των ματιών. Η γλυκιά του γεύση του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και  ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Μια υγιεινή γλυκαντική ουσία που συνιστάται για όλους, συμπεριλαμβανομένων των διαβητικών.

Με βάση τα παραπάνω μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι και τα superfoods μπορούν με ευκολία να γίνουν ανδρική υπόθεση….

Όροι: 
Κατηγοριες: