Τι πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε στο εστιατόριο

Όσα ξέρουν οι σεφ για την ποιότητα των εστιατορίων δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος! Ακόμα και αν τρώτε στα καλύτερα εστιατόρια, ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το πόσο καλά είναι κάποια φαγητά. Ήρθε η ώρα να μάθετε κάποια μυστικά. 

 

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Είναι αποδεδειγμένο πως υπάρχουν ορισμένα φαγητά που οι σεφ αποφεύγουν να παραγγείλουν όταν πηγαίνουν σε εστιατόρια. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

Ποτέ το πιάτο της ημέρας

Όπως τονίζει ο Αλπέρτο Μορεάλε, σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου στις ΗΠΑ, το «σπέσιαλ» πιάτο της ημέρας δεν είναι ποτέ... «σπέσιαλ». «Τα περισσότερα εστιατόρια καθορίζουν το σπέσιαλ πιάτο τους με βάση το ποια υλικά είναι έτοιμα να λήξουν και θέλουν να τα ξεφορτωθούν», τονίζει. Αν θέλετε να φάτε κάτι φρέσκο λοιπόν αποφύγετε να φάτε το πιάτο της ημέρας.

Πείτε όχι στο κοτόπουλο 

Αν σας αρέσει να τρώτε καλοψημένο το κοτόπουλο αποφύγετε να το τρώτε εκτός σπιτιού. Όλοι οι σεφ το παραδέχονται: σπανίως το κοτόπουλο των εστιατορίων είναι ψημένο επαρκώς. Τις περισσότερες φορές που θα φάτε έξω κοτόπουλο πάντα θα μείνετε ανικανοποίητοι οπότε είναι προτιμότερο να το τρώτε μόνο αν είναι σπιτικά μαγειρεμένο.

Μακριά από εστιατόρια με... μεγάλα μενού 

Η ποικιλία στον τιμοκατάλογο θεωρείται προσόν για ένα εστιατόριο. Οι σεφ ωστόσο διαφωνούν. Αν ένα εστιατόριο έχει πολύ μεγάλο μενού τότε τα προϊόντα του δεν είναι πολύ φρέσκα. Όσο πιο  μικρό είναι αντίθετα το μενού ενός εστιατορίου τόσο μεγαλύτερη σημασία δίνουν οι υπεύθυνοί του στο να υπάρχουν διαλεγμένα υλικά και τρόφιμα. Γενικότερα, τα φρέσκα και καλής ποιότητας τρόφιμα θα τα βρούμε σε τιμοκαταλόγους που θα είναι λιτοί.

Να είστε επιφυλακτικοί με το ψωμί

Ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος για το κατά πόσο είναι οι πρώτοι πελάτες της ημέρας στους οποίους σερβίρονται κάποια φέτες ψωμί. Όπως αποκαλύπτουν άλλωστε πολλοί σεφ, πολλά εστιατόρια σερβίρουν στους πελάτες φέτες ψωμιού που έχουν περισσέψει από προηγούμενους πελάτες. Γι' αυτό όταν βλέπετε να σας σερβίρουν μια ολόκληρη φρατζόλα ψωμί, την οποία πρέπει να κόψετε εσείς, τότε μπορείτε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας.

Αφήστε στην άκρη τα ορεκτικά

Πολλά εστιατόρια φέρνουν ορεκτικά φέρνουν κάποια προκαθορισμένα ορεκτικά για να κοπεί η πείνα του πελάτη πριν αυτός φάει τα όσα παραγγείλει. Όσο πεινασμένοι και αν είστε μείνετε μακριά από αυτά τα ορεκτικά. Τα πιάτα στα οποία σερβίρονται σπανίως πλένονται πριν πάνε σε καινούριους πελάτες, συνεπώς πολλά χέρια έχουν αγγίξει το πιάτο που θα δείτε μπροστά σας.

Όροι: 
Κατηγοριες: