Σχετικα Αφιερωματα

Απίστευτα γιατροσόφια από… σπίτι

Όταν πρόκειται για σωματικές ασθένειες, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, από το οικογενειακό μυστικό της γιαγιάς  μέχρι τα πολυάριθμα αποτελέσματα των αναζητήσεων στο Google. Πολλές από τις φυσικές θεραπείες συχνά δεν προσφέρουν ανακούφιση,  αλλά υπάρχουν άλλες που έχουν αποδειχθεί πραγματικά αποτελεσματικές. Γιατί να καταφεύγουμε αμέσως στο φαρμακείο όταν η λύση είναι στο ντουλάπι της κουζίνας μας; 

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

To itrofi.gr έχει μια σειρά από προτάσεις για εσάς με εύκολα, σπιτικά γιατροσόφια.

Ξύδι και οινόπνευμα για την εξωτερική ωτίτιδα (νόσο του κολυμβητή)

Εφ 'όσον δεν έχετε  διάτρηση τυμπάνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εύκολη συνταγή για να αποτρέψετε τη μόλυνση του αυτιού, συνδυάζοντας ένα μέρος λευκό ξύδι με ένα μέρος οινόπνευμα. Ένα κουταλάκι του γλυκού σε κάθε αυτί αρκεί. 

Μήλα και  καρότα για λευκότερα δόντια

Δεν είναι μόνο ωφέλιμα για τον οργανισμό μας αλλά τα φρέσκα, τραγανά μήλα και καρότα βοηθούν να διατηρήσετε τα δόντια σας αστραφτερά λευκά. 

Βότκα για τη δυσοσμία των ποδιών

Αν σας τελείωσε το καθαρό οινόπνευμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα. Βάλτε μια ποσότητα σε μια πετσέτα και τρίψτε τα πόδια σας. Δρα αντισηπτικά, τραβά την υγρασία και εξαλείφει τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν την οσμή.

Άσπρο ξύδι για μύτη που αιμορραγεί

Βάλτε μερικές σταγόνες μηλόξυδο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και βάλτε το προσεκτικά στο ρουθούνι. 

Γαρυφαλέλαιο για τον πονόδοντο

Απλά εφαρμόστε σε μια μπατονέτα μια μικρή ποσότητα ελαίου από γαρίφαλο και αλείψτε την περιοχή που πονάει. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα νοιώσετε ένα ανακουφιστικό μούδιασμα.  Το σκορδέλαιο είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Τζίντζερ για τη ναυτία

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά παγάκια από τζίντζερ είναι πολύ αποτελεσματικά. Βάλτε φρέσκο τζίντζερ σε ζεστό νερό, σουρώστε και στη συνέχεια βάλτε το να παγώσει σε παγοθήκες. Σπάστε το σε κομματάκια και καταναλώστε το στη διάρκεια της ημέρας. 

Σκόρδο, λεμόνι και μέλι για τον ερεθισμένο λαιμό

Τόσο το λεμόνι όσο και το μέλι είναι αντιμικροβιακά, έτσι, με την πρώτη ένδειξη κρυολογήματος, προσθέστε τα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. 

Μαύρη σοκολάτα για το βήχα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θεοβρωμίνη που περιέχεται στη σοκολάτα είναι πιο αποτελεσματική από την κωδεΐνη στην καταστολή του επίμονου βήχα.

Σέλινο για την κακή αναπνοή

Το σέλινο εξουδετερώνει άμεσα τις άσχημες οσμές του στόματος και είναι και νόστιμο. 

Μαγειρική σόδα για αγκίδες

Αναμίξτε μαγειρική σόδα και νερό και εφαρμόστε την πάστα που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια του δέρματος. Η σόδα σπρώχνει την αγκίδα μέσα από το δέρμα ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.

Ζεστό νερό για ημικρανίες

Μουλιάστε τα πόδια και τα χέρια σας σε ζεστό νερό, διατηρώντας παράλληλα μια κρύα κομπρέσα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας (μια βρεγμένη με παγωμένο νερό ή ένα σακούλι κατεψυγμένο αρακά). Η θερμότητα στα άκρα αντλεί το αίμα από το κεφάλι, ανακουφίζοντας αρκετά από τα συμπτώματα του πονοκεφάλου.

Πατάτες για τσιμπήματα

Για τσιμπήματα από έντομα και ζωύφια που δεν είναι επικίνδυνα, κόψτε και τρίψτε μια πατάτα. Οι πατάτες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ανακουφίζουν από την φαγούρα. Βάλτε λίγο από το μίγμα στην περιοχή του τσιμπήματος.

Λευκό ξύδι για τα πετσάκια των νυχιών

Ανακατέψτε λευκό ξύδι από κρασί με ζεστό νερό και τρίψτε το στο πετσάκια σας με μια μπατονέτα. Αφήστε το για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Γάλα για πρησμένα μάτια

Βάλτε λίγο βαμβάκι σε κρύο γάλα και ακουμπήστε το στα κλειστά μάτια σας για 15 λεπτά και ξεπλύνετε. Το πλήρες γάλα περιέχει βιταμίνες Α, D, γαλακτικό οξύ, αμινοξύ, και πρωτεΐνες που βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος. 

Όροι: 
Κατηγοριες: