Τα πιο ευφάνταστα και υγιεινά πιτσάκια που θα γίνουν η αγαπημένη σας συνήθεια

Ίσως το πιο διαδεδομένο φαγητό σε παγκόσμια κλίμακα με τεράστια ιστορία. Oι ρίζες της πίτσας θα πρέπει να αναζητηθούν στα βάθη των αιώνων. Γυρνώντας το χρόνο κάπου στον 10ο αιώνα φτάνουμε στην Νάπολη που δημιουργήθηκε το lagano και η picea. Ο λόγος για ένα στρόγγυλο ζυμάρι ψημένο σε φούρνο καλυμμένο με διάφορα υλικά. Το όνομα πίτσα θα το λάβει τον 17ο αιώνα με σκοπό να διαφοροποιηθεί από τις υπόλοιπες πίτες. Η εμφάνιση ωστόσο της πρώτης πίτσας με ντομάτα ήρθε τον 18ο αιώνα. Χρονιά σταθμός για την πίτσα είναι το 1889 όταν μπήκε στη ζωή μας η πίτσα μαργαρίτα.

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Σήμερα η πίτσα θεωρείται από πολλούς μια παχυντική επιλογή. Μπορεί να τη λατρεύουμε όλοι και να μην μπορούμε να περιοριστούμε σε ένα κομμάτι όμως δεν παύει να είναι υπεύθυνη για πολλά από τα παχάκια που δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε. 

Εσείς λοιπόν που δεν θέλετε να την γευτείτε για λόγους υγείας ή εσείς που απλά βαρεθήκατε τον αυθεντικό πρεσβευτή της ιταλικής γαστρονομικής κουλτούρας, έχετε πλέον μία ιδανική και απόλυτα υγιεινή λύση. Μικροί και μεγάλοι ακολουθήστε την πρόταση του itrofi.gr και του κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου Χάρη Γεωργακάκη και κάντε ένα μοναδικό δώρο στον ουρανίσκο και στην υγεία σας. 

Τα Cream Crackers Παπαδοπούλου με κριθάρι βρώμη και Β-Γλυκάνη θα γίνουν η βάση για τα πιο γρήγορα, εύκολα, αρωματικά και πεντανόστιμα πιτσάκια που θα εντυπωσιάσουν και εσάς και τους καλεσμένους σας. 

Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή αφού από μόνα τους τα Cream Crackers Παπαδοπούλου είναι πλούσια σε Β- Γλυκάνη η οποία λειτουργεί χωρίς αμφιβολία, ως ασπίδα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο μέσα από επιστημονικά ευρήματα πολυάριθμων ερευνών ότι η Β- Γλυκάνη παίζει έναν ιδιαίτερα ευεργετικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου. 

Αναλυτικά λοιπόν:

Η Β-Γλυκάνη μπορεί να εξασφαλίσει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα είναι αποτελεσματική στη μείωση της ολικής και της LDL χοληστερόλης. Επιπροσθέτως βοηθά στην καταπολέμηση του διαβήτη ενώ μπορείτε να χάσετε βάρος γρηγορότερα. Η Β-Γλυκάνη διεγείρει επίσης την άμυνα κατά των λοιμώξεων, ενώ είναι χρήσιμη κατά της ακμής και του έρπητα. Τέλος παρουσιάζει μια ιδιαίτερα προστατευτική δράση και στο Πεπτικό σύστημα αφού δεσμεύει τα χολικά οξέα – τα οποία σε περίπτωση μεγάλης συγκέντρωσης αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκινογενέσεις.

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ CREAM CRACKERS ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ Β-ΓΛΥΚΑΝΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 10 Cream Crackers Παπαδοπούλου με κριθάρι βρώμη και Β-Γλυκάνη
  • 1 μέτρια τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι ρίγανη
  • 150γρ. φέτα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών) τριμμένη με το χέρι
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 4 μέτρια λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε τα Cream Crackers Παπαδοπούλου με κριθάρι, βρώμη και β-γλυκάνη και απλώνουμε το μίγμα της ντομάτας στη μία πλευρά. Στη συνέχεια τοποθετούμε την πιπεριά, λίγες ελιές, λίγα μανιτάρια και από πάνω προσθέτουμε τη φέτα. Τοποθετούμε τα πιτσάκια μας σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Το σχόλιο του Χάρη Γεωργακάκη:

Νόστιμα σνακ τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μικρό γεύμα. Συνδυάζουν την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή με τη γεύση αλλά και την πληρότητα σε θρεπτικά συστατικά. Τα πολλά λαχανικά προσφέρουν στο γεύμα υδατοδιαλυτές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ η προσθήκη της φέτας συμπληρώνει άριστα το διατροφικό τους περιεχόμενο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και ασβέστιο. Χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, γεγονός που τα καθιστά ένα προτεινόμενο γεύμα/σνακ για άτομα που προσέχουν το βάρος ή/και τη χοληστερίνη τους.

Για περισσότερες ιδέες και γευστικούς συνδυασμούς με CREAM CRACKERS με Β-Γλυκάνη δείτε εδώ.

Γιώργος Μουλάς

Όροι: 
Κατηγοριες: