Προεμμηνορροϊκά συμπτώματα; δες πώς θα τα αντιμετωπίσεις

Κόπωση, κράμπες, ανησυχία, αϋπνία, νευρικότητα είναι κάποια από τα συμπτώματα που οι περισσότερες γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε μήνα. Το λεγόμενο Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο (ΡΜS) είναι απόλυτα φυσιολογικό παρόλο που επηρεάζει τη σωματική και συναισθηματική τους καθημερινότητα για κάποιες ημέρες του κύκλου τους. 

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

 Έρευνες έδειξαν ότι συγκεκριμένες τροφές υπόσχονται να σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση και κάνουν πιο ήπια αυτά τα συμπτώματα εάν τις βάλετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο:

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη D  

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ασβέστιο και βιταμίνη D, εξισορροπούν τα οιστρογόνα και συμβάλλουν στην ομαλοποίηση του κύκλου των γυναικών.
Τέτοιες τροφές είναι κυρίως τα γαλακτοκομικά δηλ. γάλα-γιαούρτι-τυρί αλλά και από τα λαχανικά κυρίως το μπρόκολο και το λάχανο.

Τροφές πλούσιες σε Β6

Αποτελέσματα κλινικών ερευνών δείχνουν ότι η βιταμίνη B6 μειώνει τα συμπτώματα του PMS όπως οι κατακρατήσεις υγρών, η ανησυχία και η νευρικότητα. Τη βιταμίνη Β6 βρίσκουμε στη βρώμη και τις μπανάνες αλλά και στο κοτόπουλο, τη γαλοπούλα και τον τόνο.

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Εξαιρετική πηγή μαγνησίου είναι τα φιστίκια, ο ηλιόσπορος και τα κάσιους. Βάλτε στην καθημερινότητά σας μια χούφτα ανάλατους τέτοιους ξηρούς καρπούς και εξασφαλίστε τη δόση μαγνησίου που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα

Τα άκρως ωφέλιμα ω-3 λιπαρά τα βρίσκουμε στα λιπαρά ψάρια και κυρίως στις «ταπεινές» σαρδέλες. Πλούσιες και σε ασβέστιο οι σαρδέλες, μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις κράμπες της περιόδου και δεν έχουν υδράργυρο όπως άλλα ψάρια.

Τροφές πλούσιες σε μαγγάνιο

Το μαγγάνιο μας εξασφαλίζει καλύτερη διάθεση και μειώνει τις δυσάρεστες κατακρατήσεις. Ο ανανάς, το ρύζι, τα φασόλια και τα βατόμουρα αποτελούν καλές πηγές μαγγανίου και βάζουν τέλος στα ενοχλητικά πρηξίματα της περιόδου.

Όροι: 
Κατηγοριες: