Τρόφιμα για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία

Οι χημικές ουσίες που συνθέτουν τα περισσότερα υπνωτικά χάπια χρειάζονται περαιτέρω έρευνα και μελέτη αφού η επιρροή τους στο ανθρώπινο σώμα και την υγεία δεν έχει ακόμη εξηγηθεί πλήρως. Αν και μερικά βοηθήματα ύπνου μπορεί να είναι σχετικά ακίνδυνα, οι ειδικοί συνιστούν να δοκιμάσουμε πρώτα τα φυσικά μέσα. 

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που βασίζονται σε υπνωτικά χάπια, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο ή πεθαίνουν νωρίτερα για διαφορετικούς όχι σοβαρούς λόγους υγείας.

Παραθέτουμε τα τρόφιμα που μπορούν να καταπολεμήσουν την αϋπνία με ένα ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Μέλι

Δύο κουταλιές μέλι με ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα που θα καταναλωθεί μία ώρα πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να προετοιμαστείτε για τον ύπνο. Το μέλι μειώνει την εγρήγορση και βοηθά τον οργανισμό να ηρεμήσει.

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι μία καλή πηγή καλίου. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο βαθιά θα κοιμηθείτε. Η τρυπτοφάνη και το μαγνήσιο ουσίες που περιέχονται στην μπανάνα προσφέρουν μία ηρεμιστική επίδραση.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί αυξάνουν το επίπεδο της σεροτονίνης, της ορμόνης που παράγει ο εγκέφαλος όταν νιώθουμε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Περιέχουν επίσης τρυπτοφάνη και μαγνήσιο. 10 – 15 ξηροί καρποί ή μία χούφτα σπόροι θα είναι αρκετοί για να κοιμηθείτε καλά.

Γιαούρτι

Όπως όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την αύξηση του επιπέδου της τρυπτοφάνης και της μελατονίνης, δύο ορμόνες που προκαλούν ύπνο. 

Κεράσια

Τα κεράσια είναι καλή πηγή μελατονίνης. Πίνοντας χυμό κερασιού ή τρώγοντας κεράσια θα βοηθηθείτε για ένα καλό ύπνο.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει χρησιμοποιηθεί από τα παλιά χρόνια από τους βοτανολόγους για τη θεραπεία της νευρικότητας και της αϋπνίας. Πιείτε ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή μέντα πριν πάτε για ύπνο.

Σταφύλια

Τα σταφύλια, όπως τα κεράσια, είναι πλούσια σε μελατονίνη. Αυτή η ορμόνη μας βοηθά να ελέγχουμε τον κύκλο του ύπνου και του ξυπνήματος. Πολλά κρασιά γίνονται από ορισμένες ποικιλίες σταφυλιών που περιέχουν υψηλά επίπεδα μελατονίνης. Αλλά επειδή η κατανάλωση αλκοόλ δεν διευκολύνει τον ύπνο, είναι καλύτερα να τρώμε απλά σταφύλια.

Αυγά

Τα αυγά είναι καλή πηγή τρυπτοφάνης. Φάτε ένα αυγό ποσέ ή βραστό μαζί με τα λαχανικά σας μερικές ώρες πριν τον ύπνο.

Όροι: 
Κατηγοριες: