Λευκή σοκολάτα εναντίον μαύρης σοκολάτας

Προέρχεται από τους κόκκους του κακάο και  προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες γευστικές απολαύσεις, η σοκολάτα είναι ένα προϊόν που  καταναλώνεται από μικρούς και μεγάλους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλοί και διαφορετικοί τύποι σοκολάτας, με διάφορες γεύσεις, αλλά οι πιο συνηθισμένοι και αγαπητοί είναι η λευκή και η μαύρη σοκολάτα. 

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν ζουν χωρίς το συγκεκριμένο γλυκό, καλό θα ήταν να γνωρίζετε τι προσφέρει κάθε ένα από τα κύρια είδη σοκολάτας και να θυμάστε πάντα ότι: η υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη αύξηση βάρους.

Συστατικά και Παραλλαγές στη γεύση

Οι παραλλαγές που απαντώνται στις γεύσεις μεταξύ της σκούρας σοκολάτας και της λευκής υπάρχουν λόγω των διαφορών στον τρόπο με τον οποίο παράγεται κάθε είδος σοκολάτας. Η μαύρη σοκολάτα γίνεται με το συνδυασμό των στερεών κακάο, βούτυρο κακάο και ζάχαρης και περιέχει λίγο ή καθόλου γάλα. Επίσης, η μαύρη σοκολάτα έχει μία  ελαφρώς πικρή γεύση σε σύγκριση με τη λευκή σοκολάτα. Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει στερεό κακάο όπως η μαύρη σοκολάτα, αλλά  βούτυρο κακάο,  γάλα και ζάχαρη.

Διατροφική αξία

Η λευκή σοκολάτα περιέχει περισσότερες θερμίδες από τη μαύρη. Μία κουταλιά της σούπας σκούρα σοκολάτας περιέχει 70 θερμίδες, ενώ η ίδια ποσότητα λευκής σοκολάτας  περιέχει 80 θερμίδες. Και οι δύο τύποι σοκολάτας παρέχουν στον οργανισμό μας περίπου 1 γραμμάριο πρωτεΐνης, 8 έως 9 γραμμάρια ζάχαρης και περίπου 4,5 γραμμάρια λίπους - πολλά από τα οποία είναι κορεσμένα λιπαρά. Η λευκή σοκολάτα περιέχει μικρές ποσότητες ασβεστίου, ενώ η μαύρη σοκολάτα περιέχει  σίδηρο.

Πιο υγιεινή επιλογή

Η μαύρη σοκολάτα προσφέρει γενικά περισσότερα οφέλη στην υγεία  από τη λευκή. Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, παρέχει καρδιαγγειακά οφέλη και  προστατεύει το δέρμα από οξειδωτικές βλάβες. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας που περιέχει 70 τοις εκατό κακάο συνδέεται με αύξηση της  λεγόμενης καλής  χοληστερόλης και με τη μείωση της περιμέτρου της μέσης στις γυναίκες.

Γνωρίζοντας όλες τις παραμέτρους μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για την υγεία σας.

Όροι: 
Κατηγοριες: