Σιρόπι Σφενδάμου: ένα γλυκαντικό που μας έρχεται από μακριά

To σιρόπι σφενδάμου είναι μια από τις παλαιότερες  γλυκαντικές ουσίες που υπάρχουν, καθώς καταναλωνόταν από ιθαγενείς Αμερικανούς που ζούσαν στη Βόρεια Αμερική, εκατοντάδες χρόνια πριν, πολύ πριν το ανακαλύψουν οι Ευρωπαίοι και εισαχθεί στη Γηραιά Ήπειρο. 

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022

Λόγω της φυσικής μεθόδου συγκομιδής του και την ιστορία του, ως θεραπευτική γλυκαντική ουσία, σήμερα πολλοί άνθρωποι επιλέγουν σιρόπι σφενδάμου και ακατέργαστο μέλι ως γλυκαντικές ουσίες, ακόμη και εκείνοι που ακολουθούν δεν ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Σήμερα, ο Καναδάς παρέχει πάνω από το 80 τοις εκατό των αναγκών σε σιρόπι σφενδάμου του κόσμου. Στις Η.Π.Α. η μεγαλύτερη παραγωγή σε σιρόπι σφενδάμου είναι στο Βερμόντ. 

Το σιρόπι σφενδάμου προσφέρει πολλά στον οργανισμό μας, τα πιο σημαντικά οφέλη είναι τα εξής:

  • Eίναι μια σπουδαία πηγή μαγγανίου, ένα μέταλλο που παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και τα αντιοξειδωτικά στο σώμα και επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • To σιρόπι σφενδάμου έχει λιγότερες θερμίδες από ό, τι άλλα φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι, αγαύης, και η ζάχαρη.
  • Σε αντίθεση με τα γλυκαντικά, σιρόπι σφενδάμου είναι καθαρό και δεν υποβάλλεται σε επεξεργασία, ενώ παράλληλα είναι απαλλαγμένο από χημικά τροποποιημένα και τεχνητά συστατικά. Το υψηλής ποιότητας σιρόπι σφενδάμου είναι 100% φυσικό, που σημαίνει ότι δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, τεχνητά αρώματα, ή πρόσθετα.
  • Το σιρόπι σφενδάμου περιλαμβάνει πάνω από το 30% της ημερήσιας ποσότητας ριβοφλαβίνης που απαιτείται για μια υγιή μεταβολισμό.
  • Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει το 18% της συνιστώμενης δόσης του ψευδαργύρου, το οποίο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Τα υψηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου στους άνδρες είναι γνωστό ότι μειώνουν την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη και το μέγεθος του αδένα του προστάτη.
Όροι: 
Κατηγοριες: