Γλυκιά ζωή χωρίς ζάχαρη; Κι όμως γίνεται

Έχετε κάνει προσπάθειες να κόψετε τη ζάχαρη και αισθανθήκατε την απώλεια της να σας στοιχειώνει; Πιάσατε τον εαυτό σας να νιώθει τύψεις κάθε φορά που απολαμβάνετε ένα υπέροχο γλυκό; Κάνατε ενέργειες έστω να μειώσετε τη ζάχαρη αλλά και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό; Σας έχουμε την ιδανική λύση για όλους τους προβληματισμούς σας, διότι οι πόθοι για τη ζάχαρη δεν είναι αστείο πράγμα, και η υπερβολική κατανάλωση της μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα θέματα υγείας, όπως αύξηση βάρους και διαβήτη.

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018
Advertisement

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Υπερκατανάλωση ζάχαρης: 

Η κατανάλωση ζάχαρης έχει τριπλασιαστεί σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 50 χρόνια και πολλές επιστημονικές έρευνες κάνουν εκτενείς αναφορές στις αρνητικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης της. Όπως εξάλλου επισημαίνει στο επιστημονικό του άρθρο ο Robert Lustig από το πανεπιστήμιο της California, η υπερκατανάλωση της ζάχαρης ισοδυναμεί με τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, την αύξηση βάρους καθώς και την ανάπτυξη της τερηδόνας. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας το 70% από τα τυποποιημένα τρόφιμα και ποτά που πωλούνται στα αμερικανικά σούπερ μάρκετ περιέχουν ζάχαρη. H Ζάχαρη κρύβεται σε μεγάλη ποσότητα σε επιδόρπια γιαουρτιού, τυποποιημένα αρτοπαρασκευάσματα, σάλτσες, ροφήματα, μουστάρδες, ζυμαρικά, αλλαντικά, αλκοολούχα ποτά, αποξηραμένα φρούτα και αρωματισμένα νερά.      

Υπάρχει ζωή και μετά τη ζάχαρη και είναι εξίσου γλυκιά!

Βρισκόμαστε μία ανάσα από το καλοκαίρι και όλοι λίγο-πολύ προετοιμαζόμαστε για τις πρώτες εξορμήσεις στην παραλία. Και ενώ έχουμε μπει στη διαδικασία να ακολουθήσουμε μία ισορροπημένη διατροφή, είναι σημαντικό να κάνουμε κάτι δραστικό σχετικά με την διακαή επιθυμία που έχουμε για γλυκό. Πρέπει να γνωρίζετε βεβαίως πως δεν μιλάμε καθόλου για στέρηση αντιθέτως σας έχουμε την ιδανική επιλογή.

Η ΓΙΩΤΗΣ μας έχει την καλύτερη λύση για μια υπέροχη ζωή χωρίς στερήσεις με τη σειρά Sweet&Balance.  Για αυτούς λοιπόν που ζουν χωρίς ζάχαρη αλλά δε ζουν χωρίς γλυκό η ΓΙΩΤΗΣ προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία επιδόρπιων χωρίς ζάχαρη​ που δίνουν απεριόριστες λύσεις σε μικρούς και μεγάλους. 

H σειρά Sweet&Balance, δεν περιέχει ζάχαρη αλλά γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia (γλυκοζίτες στεβιόλης), έχει φυτικές ίνες, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ) και χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο.

  • Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη

To Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance προσδίδει απόλυτα γλυκιά γεύση σε όλες τις λαχταριστές σας δημιουργίες και επιπλέον σας απαλλάσσει από τις τύψεις και τις θερμίδες.
Το συγκεκριμένο Γλυκαντικό σε σκόνη περιέχει εκχύλισμα από το φυτό stevia (γλυκοζίτες στεβιόλης) και σουκραλόζη τα οποία δεν σας επιβαρύνουν με θερμίδες και δεν μεταβολίζονται από τον οργανισμό. Παράλληλα διατηρεί τις ιδιότητες του στο ψήσιμο ή το βράσιμο και για αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσετε χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε όλες τις γλυκιές σας δημιουργίες. Θα το βρείτε και σε δισκία για να το έχετε πάντα μαζί σας.

  • Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε δισκία για γλυκιά γεύση με μια κίνηση.

Η stevia

Είναι χωρίς αμφιβολία το γλυκαντικό της χιλιετίας. Τη συναντάμε για πρώτη φορά 2 αιώνες πριν σε περιοχές της Νότιου Αμερικής όπου αναπτύσσεται, συλλέγεται και χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ύλη. Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο γλυκαντικό φυσικής προέλευσης που κυκλοφορεί σε τρόφιμα και ροφήματα, προσδίδοντας τη γλυκιά της γεύση και όχι μόνο…

Γλυκιά.. εκ φύσεως: Οι «γλυκοζίτες στεβιόλης» είναι το γλυκαντικό που προέρχεται από τα φύλλα του φυτού stevia και έχουν γλυκύτητα 250-300 φορές μεγαλύτερη από τη ζάχαρη γεγονός που επιτρέπει τη χρήση του σε μικρές ποσότητες ενώ παράλληλα δεν προκαλεί τερηδόνα.

Βοηθάει όντως η stevia;

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων το απόσταγμα από το φυτό stevia θεωρείται κατάλληλο και ασφαλές για κατανάλωση. Η stevia δεν έχει θερμίδες και είναι 250-300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη στις ίδιες ποσότητες. Μελέτες διατείνονται ότι  έχει και σημαντικά οφέλη στη υγεία. Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο του 2017 στο Journal of Medicinal Food μπορεί να βοηθήσει σε ασθένειες του ενδοκρινικού όπως διαβήτης, παχυσαρκία, υπέρταση. 

Η επιλογή είναι μία λοιπόν για όσους ζουν χωρίς ζάχαρη, αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό!

Γιώργος Μουλάς

Όροι: 
Κατηγοριες: