Εντυπωσίασε με υπέροχη σπιτική καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη

Ο πειρασμός των γλυκών ταψιού είναι ένας και μοναδικός! Αλλά πώς να μπει κανείς στη διαδικασία κατανάλωσής τους χωρίς τύψεις; Ειδικά όταν το ανεβασμένο ζάχαρο είναι πλέον η «παρεούλα» του. Το itrofi.gr, σού προτείνει συνταγή καρυδόπιτας με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, για να την απολαύσεις με τους αγαπημένους σου.
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Πλέον, οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τις βλαβερές συνέπειες της ζάχαρης. Είτε γιατί ο διαβήτης μας χτύπησε την πόρτα, είτε γιατί γνωρίζουμε ότι τίποτα καλό δεν θα βγει από αυτή τη σχέση, όσο γλυκιά κι αν είναι.

Advertisement

Είσαι όμως κι εσύ σαν κι εμένα, που όταν έχεις καλέσει στο σπίτι την παρέα σου, το γλυκό είναι απαραίτητο στο τραπέζι σου; Γιατί όλες οι καλές βραδιές με φίλους, πρέπει να κλείνουν με ένα γλυκό ταψιού και μάλιστα δικής σου δημιουργίας!

Σου δίνω συνταγή μούρλια για καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη.

Τι θα χρειαστείς για περίπου 2 κιλά καρυδόπιτα:

  • 1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance
  • 20γρ (1 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance
  • 1 μπουκάλι Σιρόπι με γεύση σοκολάτας Sweet & Balance
  • 7 αυγά
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ημιαποβουτυρομένο 1,5%
  • 100 γρ. (4 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 100 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο γάλακτος
  • 10 γρ. (2 κοφτά κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml ( ½ φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 5 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 75 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ.(1 φλιτζ. τσαγιού) φρυγανιά τριμμένη χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ . (2/3 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι σε πούδρα
  • 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) καρύδι χοντροκομμένο

Πως θα το φτιάξεις

  1. Χτύπησε στο μίξερ το Μίγμα Β από το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance με τους κρόκους των αυγών, το βούτυρο, τη μαργαρίνη, το γάλα, την πούδρα του καρυδιού, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο και την κανέλα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Χτύπησε τα ασπράδια με το γλυκαντικό σε μαρέγκα.
  3. Πρόσθεσε τη μαρέγκα και τα χοντροκομμένα καρύδια στο μίξερ και ανακάτεψε ελαφριά με ένα κουτάλι.
  4. Άδειασε το μίγμα σε 2 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 25 εκατοστών ή σε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 23 x 33 εκατοστών.
  5. Ψήσε στο φούρνο για 45 λεπτά στον αέρα στους 150οC, και για 15 λεπτά στους 180οC. Άφησε την Καρυδόπιτα να κρυώσει.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι πρόσθεσε το Σιρόπι με γεύση σοκολάτας Sweet & Balance και 300ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό και άφησέ να πάρει μια βράση.
  7. Πρόσθεσε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλύκισμα και άφησε τους όλους άφωνους με την τέλεια γεύση του γλυκού σου! Που είναι και χωρίς ζάχαρη!

Προσωπικά, θα το συνδύαζα και με το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια Sweet & Balance με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia.

Διαθρεπτικά Στοιχεία (Ανά Μερίδα 35 γρ. χωρίς το παγωτό)

Ενέργεια 471 KJ/113 kcal
Πρωτεΐνες 2,5 g
Υδατάνθρακες 12 g
Εκ των οποίων Σάκχαρα 0,5 g
Λιπαρά 6,8 g
Εκ των οποίων Κορεσμένα 2,1 g
Εδώδιμες ίνες 1,6 g
Αλάτι 0,13 g

Πηγή: http://www.sweetandbalance.gr

Λίγα λόγια για τα συστατικά του γλυκού σου

Οι τροφές έχουν υψηλό ή χαμηλό Γλυκαιμικό δείκτη, ανάλογα με το πόσο αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά από 2-3 ώρες κατανάλωσής τους. Όπως φαντάζεσαι, όσο πιο υψηλός είναι ο Γλυκαιμικός δείκτης ενός τρόφιμου, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα ανεβαίνει το ποσοστό γλυκόζης στο αίμα.  Δεν ακούγεται και πολύ υγιεινό αυτό… Με Το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance του Γιώτη, δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι αυτό αφού έχει χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη!

Το Σιρόπι σοκολάτας Sweet & Balance, έχει πλούσια σοκολατένια γεύση, είναι χωρίς ζάχαρη φυσικά και αποδίδει την γλυκύτητά του στη stevia που περιέχει με μόνο 59 θερμίδες ανά μερίδα.

Το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance περιέχει εκχύλισμα  από το φυτό stevia καθως και σουκραλόζη , τα οποία δεν μεταβολίζονται από τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν παρέχουν θερμίδες.

Το γαρύφαλλο και η κανέλα, εκτός από το άρωμα που προσθέτουν στο γλυκό σου, προσφέρουν και αντιοξειδωτικά οφέλη. Επίσης ελέγχουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Τα καρύδια, βασικό συστατικό του γλυκού, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σε βιταμίνες Β, σε ασβέστιο, σε σίδηρο και έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου.

Επέλεξε, το σιμιγδάλι και οι φρυγανιές που θα χρησιμοποιήσεις, να μην περιέχουν γλουτένη, μιας και οι ειδικοί την θεωρούν υπεύθυνη για τα περιττά κιλά.

Οι συμβουλές μου για τη σίγουρη επιτυχία του γλυκού

Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσεις, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κατευθείαν από το ψυγείο. Θα τα χτυπήσεις πολύ καλά με τα υπόλοιπα συστατικά για να πάρει όγκο το γλυκό.

Όταν το γλυκό σου θα ψήνεται στο φούρνο, μην τον ανοιγοκλείνεις για να δεις αν έγινε. Η διαφορά θερμοκρασίας που θα προκαλέσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να «κάτσει» η ζύμη.

Κόψε την καρυδόπιτα σε κομμάτια αφού έχει κρυώσει τελείως.

Για μεγαλύτερη επιτυχία, φτιάξε το γλυκό από την προηγούμενη μέρα. Τα γλυκά ταψιού με ζύμη, θέλουν ένα εικοσιτετράωρο για να «σταθούν» σωστά.

Καλή επιτυχία σε σένα που ζεις χωρίς ζάχαρη αλλά όχι χωρίς γλυκό!

Δέσποινα Κωστέα

Όροι: 
Κατηγοριες: