Σχετικα Αφιερωματα

Μηλόξυδο, ένα θεραπευτικό για τα πάντα.

Γνωστό από την αρχαιότητα για τις ιδιότητές του, το μηλόξυδο παρασκευάζεται από την ζύμωση του χυμού των μήλων. Κατά την ζύμωση αυτή τα σάκχαρα του χυμού μετατρέπονται σε ξύδι. Το σπουδαίο αυτό τονωτικό χρησιμοποιείτο από την αρχή σχεδόν της ιστορίας απ’ όλους τους στρατούς σαν αντισηπτικό, αντιβακτηριδιακό και σαν ενεργειακό ποτό. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής το χρησιμοποιούσε ευρέως σαν απολυμαντικό και θεραπευτικό.

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Παρ όλο που το μηλόξυδο είναι όξινο από την φύση του, στην πραγματικότητα βοηθάει στην εξισορρόπηση του pΗ στον οργανισμό μας, μειώνοντας τις χρόνιες φλεγμονές, και αποτρέποντας τις ασθένειες. Τα οφέλη του είναι τόσα πολλά που το ερώτημα δεν είναι τι μπορεί να κάνει για την υγεία μας, αλλά τι δεν μπορεί να κάνει. 

Σαν παραδοσιακό θεραπευτικό πιστώνεται αποτελεσματικότητα στα πάντα, από την γρίπη μέχρι τα κονδυλώματα, και από τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι την πιτυρίδα. Επιπρόσθετα βοηθάει στην αναστροφή πολλών σοβαρών ασθενειών που θα δημιουργούσαν την ανάγκη άμεσης φαρμακευτικής αγωγής για να ξεπεραστούν.

Τα οφέλη του μηλόξυδου προέρχονται από τα θεραπευτικά συστατικά του που περιλαμβάνουν το οξικό οξύ, το κάλιο, το μαγνήσιο, τα προβιοτικά, και τα ένζυμα. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες έχουν επιβεβαιωθεί από την επιστήμη, με την μέθοδο της παρατήρησης στην διάρκεια της ιστορίας. Το μηλόξυδο σκοτώνει τις ψείρες της κεφαλής, διευκολύνει την πέψη, προφυλάσσει από την γρίπη και από την ακμή, μειώνει τις φλεγμονές, σκοτώνει τους μύκητες, ισορροπεί το pH, διαλύει τις πέτρες των νεφρών, ανακουφίζει από τι αλλεργίες, τις ημικρανίες, το άσθμα, την ναυτία, τις καούρες, και αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα.

Όροι: 
Κατηγοριες: