Θεραπευτικές χρήσεις της κολλιτσίδας

Λόγω των συστατικών της , η κολλιτσίδα έχει ποικίλες θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε μια σειρά από παθήσεις που σχετίζονται με την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού όπως στην ουρική αρθρίτιδα. Επίσης χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα καθώς έχει ισχυρές αντιδιαβητικές ιδιότητες, για τη μείωση της χοληστερίνης ,για τα οιδήματα του οργανισμού.

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Σαν άριστο αποχρεμπτικό χρησιμοποιείται για την οξεία ή χρόνια βρογχίτιδα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, στα κρυολογήματα, στη γρίπη, στην ιγμορίτιδα, ενώ είναι ιδανική για τις ασθένειες του στόματος και του λαιμού. Σαν αντισηπτικό σταματά τις μολύνσεις τερματίζοντας τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.

Έχει ισχυρή θεραπευτική και υποστηρικτική δράση σε περιπτώσεις όπως :

Τα εντερικά φουσκώματα, η κολίτιδα, η δυσκοιλιότητα, η ναυτία, η παχυσαρκία, η κυτταρίτιδα, η δυσπεψία, οι πονοκέφαλοι, η διάρροια, οι αιμορροΐδες, τα αρθριτικά, οι ρευματισμοί, οι ισχιαλγίες, η θυλακίτιδα, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, η χολολιθίαση, η λιθίαση των νεφρών, οι λοιμώξεις του ουροποιητικού, οι παθήσεις του στομάχου.

Λόγω της ισχυρής της δράσης στο συκώτι και στο αίμα έχει θεραπευτικές ιδιότητες για μεγάλη ποικιλία δερματολογικών παθήσεων: ακμή, πυώδη εξανθήματα, ψωρίαση, απόστημα, αλλεργίες, έρπις, μικροβιακό έκζεμα, ξηρό έκζεμα, τσιμπήματα εντόμων, κνησμός, λειχήνες, δοθιήνωση (καλόγεροι), εγκαύματα.

Είναι επίσης ισχυρότατο αντικαρκινικό και βοηθά στην επουλωτική διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν θα πρέπει να καταναλώνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού καθώς και από αλλεργικά άτομα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με άλλη διουρητική θεραπεία γιατί μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, ή άλλη αντιδιαβητική θεραπεία γιατί μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμίες. Επιπρόσθετα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα που κάνουν ταυτόχρονη θεραπευτική αγωγή για την πηκτικότητα του αίματος γιατί επιβραδύνει την πήξη και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγίες.

Όροι: 
Κατηγοριες: