Ενυδάτωση τώρα: Το απόλυτο παγωμένο ρόφημα καρπούζι χωρίς θερμίδες!

To να παραμείνεις ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απαιτεί κόπο και πάνω απ ΄ όλα τρόπο. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν εκείνοι που συνεχίζουν να γυμνάζονται.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022

Ο οργανισμός μας που ταλαιπωρείται στις υψηλές θερμοκρασίες, είναι σημαντικό να αναπληρώσει τα υγρά που χάνει. Εκτός από το νερό που είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα φρούτα. Το itrofi.gr σας παρουσιάζει τη λύση για τέλεια ενυδάτωση με πρωταγωνιστή βεβαίως το βασιλιά του καλοκαιριού, το καρπούζι. Το δροσιστικό ρόφημα με καρπούζι είναι σε θέση να σας χαρίσει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη το καλοκαίρι και συγχρόνως μπορεί να ενυδατώσει τον οργανισμό σας. Παράλληλα εσείς που γυμνάζεστε θα οδηγηθείτε πιο γρήγορα στην αποκατάσταση του οργανισμού μέσω του καλίου και του μαγνησίου που θα σας προσφέρει. 

Δείτε ακόμη: Παντζάρι: Η κόκκινη υπερ-δύναμη που πρέπει να γίνει ο καθημερινός σας σύμμαχος!

Εξουδετερώστε την κόπωση αντιμετωπίζοντας τη βασική αιτία της, την αφυδάτωση. Τα μεταλλικά στοιχεία είναι το θεμέλιο της σωστής ενυδάτωσης, καθώς η διατήρησή τους σε βέλτιστα επίπεδα βοηθά στην οξυγόνωση του σώματος.  Το πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία καρπούζι μαζί με το νερό δημιουργεί την ιδανική εξισορρόπηση ηλεκτρολυτών. Αυτό το μοναδικά γευστικό,  ελιξίριο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πίνετε περισσότερο νερό.

Όμορφο και ενυδατικό, το καρπούζι αποτελείται από 90% νερό και είναι φυσικά υψηλό σε ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, που βοηθούν το σώμα σας να διατηρεί μια καλή ισορροπία υγρών. Το κόκκινο υπέροχο χρώμα του οφείλεται στα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συναντάμε σε τεράστιες ποσότητες στις ντομάτες.

Ώρα για δημιουργία.

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή που βρήκαμε στο mindbodygreen.com, τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και μετατρέψτε την αγάπη σας για το καρπούζι στο νέο ενεργειακό σας ποτό!

Συστατικά

  • - 2 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους
  • - 20 φύλλα βασιλικού
  • - Αλάτι Ιμαλαΐων για γεύση
  • - Χυμός και φλούδα ½ λάιμ
  • - 4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Αφού τοποθετήσετε όλα τα υλικά σε μία κανάτα, ξεκινώντας με το καρπούζι γεμίστε με νερό. Στη συνέχεια σφραγίστε την κανάτα και αφήστε στο ψυγείο από 3 έως 24 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε το υγρό στο ποτήρι, αφήνοντας τα στερεά συστατικά στην κανάτα.

Το ρόφημα φυλάσσεται στο ψυγείο για έως δύο ημέρες

Απολαύστε το!

Γιώργος Μουλάς

 

Όροι: 
Κατηγοριες: