Δροσιστικά συστατικά για τα προϊόντα skincare το καλοκαίρι

Ποια συστατικά να αναζητήσετε στα προϊόντα ομορφιάς που θα σας χαρίσουν έξτρα λάμψη, δροσιά και ενυδάτωση.

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Η καλοκαιρινή ρουτίνα ομορφιάς θα πρέπει να είναι εύκολη, αλλά παράλληλα και έξτρα ενυδατική. Δεν είναι μόνο σημαντική η ενυδάτωση αυτή καθαυτή, αλλά και η αίσθηση αναζωογόνησης και δροσιάς που μας αφήνουν τα προϊόντα περιποίησης, αρκετά μετά την εφαρμογή τους. Για να το πετύχετε εύκολα και σίγουρα, επιλέξτε καλλυντικά που βασίζονται σε ισχυρά, φυσικά συστατικά αντί για σκληρές χημικές ουσίες για να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό, ενυδατωμένο και υγιές.

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει.

Παρακάτω θα βρείτε τα καλύτερα συστατικά για αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΜΕΝΤΑ - Η μέντα κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα σας, σφίγγοντας τους ανοιχτούς πόρους. Αυτό κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο μαλακή και μειώνει την ξηρότητα και την τάση για φαγούρα.

ΑΓΓΟΥΡΙ - Αποτελείται κατά 96% από νερό, καθιστώντας το ένα απόλυτα ενυδατικό συστατικό, σε DIY θεραπείες δέρματος αλλά και σε skincare προϊόντα του εμπορίου. Επιπλέον, το αγγούρι είναι μια εξαιρετική πηγή διοξειδίου του πυριτίου, το ορυκτό ομορφιάς που βελτιώνει το δέρμα σας, αφήνοντάς το αναζωογονημένο.

ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ - Κανένα άλλο συστατικό δεν είναι τόσο καλοκαιρινό όσο η αλόη. Αυτό το ισχυρό συστατικό βοηθά στην ομοιοχρωμία του δέρματος και το αφήνει φρέσκο και ενυδατωμένο, μετά από την έκθεση στον ήλιο.

ΛΕΜΟΝΙ - Από τη φλούδα του παίρνουμε το αιθέριο έλαιο ενώ ο χυμός του είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό και λευκαντικό συστατικό. Γι’ αυτό και η βιομηχανία καλλυντικών το χρησιμοποιεί κατά κόρον. Ειδικά το καλοκαίρι χαρίζει έξτρα δροσιστική αίσθηση όταν περιλαμβάνεται στα προϊόντα περιποίησης.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ - Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι μεγάλο ζητούμενο το καλοκαίρι, οπότε προτιμήστε προϊόντα που περιλαμβάνουν τριαντάφυλλο. Όχι μόνο μυρίζει εκπληκτικά, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση του φυσικού επιπέδου υγρασίας του δέρματος.

ΠΑΠΑΓΙΑ - Το κλειδί για το πιο απαλό δέρμα; Απολέπιση φυσικά! Το εκχύλισμα της παπάγιας είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φυσικά απολεπιστικά και συστατικό πολλών αντίστοιχων προϊόντων. Αφήνει το δέρμα πιο λείο και λαμπερό και είναι ιδανικό για να σας χαρίσει ένα δροσερό καλοκαιρινό αποτέλεσμα.

 

Όροι: 
Κατηγοριες: