Έξι skincare tips για έξτρα λαμπερή επιδερμίδα

Η κουζίνα σας μπορεί να γίνει το μυστικό όπλο σας όσον αφορά την εξάλειψη του θαμπού δέρματος.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021

Στο σπίτι σας θα βρείτε πολλά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω έξι από αυτά: 

​Ο γιατρός Ιάκωκος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους. Μερικές βασικές χρήσεις του είναι η αφαίρεση του μακιγιάζ και η αποτελεσματική ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιήστε αλόη βέρα για να διατηρήσετε το δέρμα υγιές

Η αλόη βέρα έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, ενώ καταπραΰνει και ενυδατώνει χωρίς να φράζει τους πόρους. Η χρήση της αλόης μετά το πλύσιμο του προσώπου σας κάθε μέρα μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια πιο υγιή λάμψη.

Κάνετε μάσκες με γιαούρτι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ως μάσκα προσώπου καθαρισμού και εντατικής ενυδάτωσης. Έτσι, θα βοηθήσετε στην επαναφορά της φυσικής φωτεινότητας του δέρματός σας.

Μέλι

Το μέλι έχει πολλές αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των κηλίδων. Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό, που σημαίνει ότι βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος. Φτιάξτε τη δική σας μάσκα μελιού για να επαναφέρετε την υγρασία και τη λάμψη στο δέρμα σας.

Φραγκοστάφυλα

Τα φραγκοστάφυλα περιέχουν βιταμίνη C, τέσσερις φορές περισσότερο από τα πορτοκάλια! Είναι επίσης αντιοξειδωτικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων του δέρματος, αφήνοντας το δέρμα πιο δυνατό και υγιές.

Βότανα

Σε ένα μπολ ρίξτε νερό από τον βραστήρα και προσθέστε ψιλοκομμένα βότανα, όπως μαϊντανό και μέντα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για μερικά λεπτά έως ότου μπορείτε να κρατήσετε άνετα το πρόσωπό σας πάνω από αυτό. Βάλτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και μείνετε πάνω από το μπολ για λίγα λεπτά. Η διαδικασία θα βοηθήσει στον καθαρισμό των πόρων σας και θα αφήσει την επιδερμίδα πιο φωτεινή και όμορφη.

Όροι: 
Κατηγοριες: