Καταπολεμήστε την πρόωρη γήρανση με τη σωστή διατροφή

Αυτά που τρώμε επηρεάζουν και την εξωτερική μας εμφάνιση γιατί η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο σε κυτταρικό επίπεδο. Η εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων και δέρματος θαμπού και άτονου είναι κάτι που ενοχλεί τους περισσότερους από εμάς. Στην αέναη αναζήτηση για τη μακροζωία, δεν υπάρχουν θαυματουργές θεραπείες, αλλά το τι βάζουμε στο πιάτο μας έχει μεγαλύτερη σημασία από ό, τι νομίζουμε.

 

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Περιέχει ελαϊκό οξύ και γλουταθειόνη που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά στην καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης, της ακμής και των ρυτίδων. Τα υγιεινά λιπαρά, το κάλιο και οι φυτικές ίνες του αβοκάντο αποτελούν απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία μιας σωστής διατροφής. 

Νερό

Αναπόσπαστο στοιχείο της καλής υγείας αλλά και της νεανικής εμφάνισης. Συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και παίζει ρόλο-κλειδί στις περισσότερες σωματικές λειτουργίες.

Ξηροί καρποί

Άλλη μία φανταστική πηγή καλών λιπαρών. Μερικοί ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα, περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε και  παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν με παθήσεις όπως η ακμή, η ψωρίαση, και το έκζεμα. 

Κόκκινα σταφύλια

Περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι παρατείνει τη ζωή σε πειραματόζωα. Η ρεσβερατρόλη έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιπηκτικές ιδιότητες που προάγουν επίσης την υγεία της καρδιάς.

Λιπαρά ψάρια

Αν το δέρμα σας είναι μόνιμα ξηρό, προσθέστε στη διατροφή σας τα πλούσια σε καλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ψάρια όπως ο άγριος σολωμός, η σαρδέλλα και το σκουμπρί και ενυδατώστε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω. 

Τσάι

Από τα διάφορα είδη τσαγιού, το λευκό και το πράσινο περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό EGCG, ενός από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που συμβάλλει στη διατήρηση της υγιούς ζωής των κυττάρων.

Ρόδι

Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Θα κρατήσει το δέρμα σας φωτεινό και θα καταπολεμήσει τις πρόωρες ρυτίδες, μειώνοντας ακόμη και τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος

Γιαούρτι

Τα φιλικά βακτήρια των προβιοτικών του γιαουρτιού βοηθούν την επιδερμίδα να καταπολεμήσει την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς, τις φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακμή, τη ψωρίαση, την ατοπική δερματίτιδα και τη ροδόχρου ακμή.

Καρπούζι

Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, περιέχει μια ουσία την κιτρουλίνη που πραγματικά «γυρίζει πίσω το ρολόϊ». Έχει αποτοξινωτική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τον μεταβολισμό.

Μέλι

Έχει αντι-ιική  και αντιοξειδωτική δράση, δεν προκαλεί φλεγμονή στο σώμα και το δέρμα όπως η κανονική ζάχαρη και η οξειδάση της γλυκόζης που περιέχει κάνει τόσο καλό στην επιδερμίδα σας, που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και ως μάσκα προσώπου.

Κρεμμύδια

Εξαιρετική φυσική πηγή κερσετίνης, βιταμίνης C και θείου, προστατεύουν το δέρμα και το διατηρούν λείο και απαλό. 

Όροι: 
  • ΟΞΕΙΔΩΣΗ
  • ΚΕΡΣΕΤΙΝΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: