Οι καλύτερες πόλεις για φαγητό σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το TripAdvisor

Όσοι λατρεύετε το φαγητό και τις νέες γεύσεις, ετοιμάστε τα διαβατήρια και τη βαλίτσα σας. Οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες του TripAdvisor μόλις κυκλοφόρησαν μια λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για φαγητό, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο αυτό.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

Για πολλούς ανθρώπους, οι διακοπές προσφέρουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα φαγητά και γεύσεις.  Αλλά για τους αποκαλούμενους “foodies” το γεύμα μπορεί να είναι το κύριο αξιοθέατο. Μια έρευνα του έγκριτου φορέα συλλογής κριτικών για ταξιδιωτικούς προορισμούς και εστιατόρια σε όλο τον πλανήτη, του TripAdvisor, κυκλοφόρησε πρόσφατα μια λίστα με τις 10 κορυφαίες πόλεις του κόσμου.  Η λίστα βασίστηκε σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που εξέταζε τις κρατήσεις, τις κριτικές και τις αξιολογήσεις των ταξιδιωτών. Αν πάρουμε υπόψη μας ότι το TripAdvisor μετράει 455 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα, θα μπορούσε να είναι ένας από τους καλύτερους ιστότοπους για σχετικό σχολιασμό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ταξιδιωτικές κρατήσεις για γαστρονομικούς προορισμούς αυξήθηκαν κατά 57% πέρυσι.  Οι ιταλικές πόλεις, όπως θα περίμενε κανείς, προτιμήθηκαν από πολλούς φανατικούς ταξιδιώτες. Αύξηση στα ταξίδια με γαστρονομικούς προορισμούς παρουσίασαν κυρίως οι ταξιδιώτες από τον Καναδά (594%), το Ηνωμένο Βασίλειο (583%) και την Αυστραλία (489%) ενώ οι κρατήσεις των εκδρομών για φαγητό στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 59% το 2017.  "Οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο να αποκτήσουν μια πραγματική εικόνα του προορισμού που επισκέπτονται και τα γαστρονομικά ταξίδια καθώς και τα μαθήματα μαγειρικής αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για να γίνει αυτό", δήλωσε η εκπρόσωπος του TripAdvisor Laurel Greatrix. "Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί μπορούν επίσης να βοηθήσουν σημαντικά στην εξεύρεση κρυμμένων θησαυρών, σημείων δηλαδή που αξίζει κανείς να δει και που συνήθως γνωρίζουν μόνοι οι ντόπιοι, τα οποία μπορεί να γίνουν ένα αξέχαστο κομμάτι του ταξιδιού. Γυρίζοντας πίσω στην πατρίδα με μια τοπική συνταγή ή κάποιο καινούργιο αγαπημένο εστιατόριο είναι το καλύτερο σουβενίρ που θα μπορούσατε να έχετε", δήλωσε.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω στις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για φαγητό:

Νο 1- Ρώμη

Προσφέρει μερικές από τις καλύτερες πίτσες, ζυμαρικά και gelato στον κόσμο και εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστή ως γαστρονομικός προορισμός. Για πολλούς αποτελεί την Mecca της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής, οπότε η πρώτη θέση στη λίστα δεν αποτελεί έκπληξη.

Νο 2-Φλωρεντία

Μια άλλη ιστορική ιταλική πόλη φιγουράρει στη δεύτερη θέση της λίστας του TripAdvisor. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη όχι μόνο πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία, αλλά και σε φαγητό.  Το Mercato Centrale  αποτελεί μια απόλυτη ιταλική εμπειρία αγορών. Άνοιξε το 1874, είναι μια υπαίθρια αγορά που προβάλλει μια ποικιλία από πάγκους με τρόφιμα και εστιατόρια, όλα σε ένα μέρος. Η πιο δημοφιλής εκδρομή στην πόλη είναι τα μαθήματα μαγειρικής  και το μεσημεριανό γεύμα σε ένα αγρόκτημα της όμορφης Τοσκάνης συνδυασμένη με περιήγηση στην τοπική υπαίθρια αγορά της Φλωρεντίας.

Νο 3- Παρίσι

Με τη μυρωδιά της φρέσκιας μπαγκέτας και των κρουασάν να πλημμυρίζουν τον αέρα της πόλης του φωτός, το Παρίσι προσελκύει foodies από όλο τον κόσμο. Αλμυρά και γλυκά αρτοσκευάσματα, εσπρέσο, τυριά και φυσικά καταπληκτικά κρασιά , το Παρίσι φαντάζει ο απόλυτος προορισμός για κάθε εραστή των γεύσεων. Η πιο περιζήτητη εκδρομή του TripAdvisor στην πόλη είναι η γαστρονομική «γεύση της Μονμάρτης».

Νο 4- Βαρκελώνη

Αν ταξιδέψετε στη Βαρκελώνη, θα προσθέσετε σίγουρα το περίφημο Mercat de la Boqueria στα μέρη που θα επισκεφθείτε. Είτε δοκιμάζετε helados (παγωτά) στο Sprimfruit ή τις κόκκινες γαρίδες από το Ramblero, δεν πρόκειται να φύγετε από την αγορά αυτή απογοητευμένοι και σίγουρα όχι πεινασμένοι.

Νο 5 -  Νέα Ορλεάνη

Η πόλη του αμερικανικού νότου είναι γνωστή για τη νόστιμη και πλούσια σε γεύση Cajun και Creole κουζίνα της. Τα κλασικά πιάτα περιλαμβάνουν τα po boys (είδος sandwich), τα beignets (γλυκές τηγανίτες), τα κόκκινα φασόλια με το ρύζι, τον καφέ από ραδίκια και τις πραλίνες.

Νο 6 -  Νέα Υόρκη

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ταξιδιωτικός γαστρονομικός οδηγός που δεν θα έκανε στάση και στη Νέα Υόρκη. Απολαυστικό street food σε κάθε γωνιά της πόλης, τεράστια λαχταριστά donuts με ιβίσκο αλλά και εστιατόρια με Star Michelin.  Εδώ θα βρείτε και μαγαζιά με διάφορες τοπικές κουζίνες από όλο τον κόσμο.

Νο 7 - Βενετία

Στη Βενετία υπάρχει κάτι νόστιμο για όλους. Οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να χαλαρώσουν με κρασί και μοναδικά πιάτα θαλασσινών στο al Covo, ενώ οι λάτρεις των ζυμαρικών ας προτιμήσουν το Ristorante Trattoria Cherubino. Από τα πιάτα που προτιμούν οι ντόπιοι είναι και το  fegato alla veneziana (συκώτι και κρεμμύδια), το sarde in saor (σαρδέλες με σταφίδες, κρεμμύδια και κουκουνάρια) και τα flash-fried moeche (τηγανιτά καβούρια με μαλακό κέλυφος).

Νο 8 - Μαδρίτη

Η γαστρονομική σκηνή της Μαδρίτης χαρακτηρίζεται από τα tapas, τις patatas bravas (πατάτες με αϊόλι), τις gambas al ajillo (γαρίδες σε σκόρδο) καθώς και παραδοσιακά πιάτα όπως το ψητό χοιρίδιο και το cocido madrileño (σούπα με ρεβίθια, λαχανικά και χοιρινό κρέας) . Το Mercado de San Miguel είναι μια από τις παλαιότερες αγορές στη Μαδρίτη και έχει γίνει γαστρονομικός προορισμός.

Νο 9 - Τόκιο

Άλλος ένας προορισμός για όσους ψάχνουν ιδιαίτερες γαστρονομικές εμπειρίες. Είναι μια πόλη όπου ποτέ δεν θα πεινάσετε, ακόμα και αργά τη νύχτα. Από πολυσύχναστες αγορές του δρόμου όπου μπορείτε να βρείτε ένα σουβλάκι ikayaki (ψητά καλαμάρια), μέχρι και πολλά σύγχρονα εστιατόρια, το Τόκιο εντυπωσιάζει κάθε φανατικό foodie.

Νο 10 -  Μπανγκόκ

Το Ταϊλανδέζικο street food  είναι ίσως ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι συρρέουν στην Μπανγκόκ. Από το καυτερό τηγανητό χοιρινό κρέας στο Wang Lang Market μέχρι την ξινή και πικάντικη μαύρη σούπα με noodles (tom yum kway teow)  που σερβίρεται στo Floating Market του Damnoen Saduak, τα πιάτα που θα δοκιμάσετε σε αυτή την ξεχωριστή πόλη είναι μια εμπειρία που σίγουρα δεν θα ξεχάσετε.

Το TripAdvisor επίσης κατέγραψε 10 ακόμη πόλεις ως γαστρονομικούς προορισμούς : το Quebec του Καναδά, τη Savannah της Georgia στις ΗΠΑ, το Sydney, το Brisbane και το Queenstown στην Αυστραλία, το San Juan στο Πουέρτο Ρίκο, το Miami στη Φλόριντα, το Cabo San Lucas στο Μεξικό όπως και τη Βιέννη στην Αυστρία και το Charleston  στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
Κατηγοριες: