Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις μια κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα

Οι περισσότερες χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο για το μαγείρεμα προκύπτει όμως ότι αν, απλά,  πιεις θα σου αποφέρει πολλαπλά οφέλη. Η θετική επίδραση που έχει το ελαιόλαδο στην καρδιά είναι γνωστ'ή, ωστόσο τα" θαύματα" που μπορεί να κάνει στο σώμα σου ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που μέχρι τώρα πίστευες.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Σίγουρα καταλαβαίνουμε ότι η ιδέα να πιεις μια κουταλιά της σούπας λάδι με άδειο στομάχι μπορεί να μην ακούγεται πολύ ελκυστική, αλλά αν το κάνεις, ενδέχεται να δεις τόσα πολλά εκπληκτικά αποτελέσματα στο σώμα σου, που, ίσως, αξίζει να το δοκιμάσεις.

Δες τι μπορεί να κάνει το ελαιόλαδο στο σώμα σου λοιπόν:

Μεταμορφώνει το δέρμα σου

Το ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά προϊόντα και μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σου και ως μέρος της διατροφής σου. Μειώνει την ερυθρότητα και το πρήξιμο και μπορεί να διατηρήσει το πρόσωπό σου αρυτίδιαστο για περισσότερο. Το ελαιόλαδο έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και χρησιμεύει ως φυσικό απολυμαντικό.

Μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ακολουθώντας μια μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε ελαιόλαδο, θα έχεις θετική επίδραση στο σωματικό βάρος σου. Περισσότερα από 180 άτομα συμμετείχαν σε μια τριετή μελέτη που απέδειξε ότι το ελαιόλαδο, τους βοήθησε να χάσουν βάρος.

Είναι καλό για τον εγκέφαλό σου

Η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου βοηθά στην απομάκρυνση της συσσώρευσης πλακών στο εσωτερικό των εγκεφαλικών σου κυττάρων. Αυτές οι πλάκες μπορεί να προκαλέσουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ, την πιο κοινή ψυχική ασθένεια στον κόσμο. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά ελαιόλαδο έχουν καλύτερη μνήμη από εκείνους που ακολουθούν μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά.

Υποστηρίζει την υγεία των οστών σου

 Τα ιχνοστοιχεία στο ελαιόλαδο μπορούν να ωφελήσουν τα άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτό λειτουργεί καλύτερα όταν συνδυάζεται με ιχθυέλαιο, μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Οι ενώσεις που βρίσκονται στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βελτιώνουν τη δύναμη της λαβής, τον πόνο στις αρθρώσεις και την πρωινή δυσκαμψία που προκαλούνται από την αρθρίτιδα.

Είναι καλό για την υγεία του εντέρου σου

Μερικοί τύποι βακτηρίων που ζουν στο στομάχι σoυ μπορούν να προκαλέσουν έλκη στομάχου. Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τα επιβλαβή βακτήρια, μερικά από τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Μόνο 30 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο την ημέρα μπορούν να σκοτώσουν αυτά τα βακτήρια σε μόλις 14 ημέρες.

Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα σου

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να είναι το μυστικό για τη μείωση της γλυκόζης στο αίμα. Προστατεύει το σώμα σου από τον διαβήτη τύπου 2 και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πάνω από 40%.

Πηγή: Womenonly.gr

Όροι: 
Κατηγοριες: