Σχετικα Αφιερωματα

Η μεσογειακή διατροφή εξασφαλίζει την καλή στυτική λειτουργία

Μια διατροφή πλούσια σε ψάρια, φρέσκα λαχανικά, ελαιόλαδου συνοδευόμενη από μέτρια κατανάλωση κρασιού, αυτό δηλαδή που αποκαλούμε ‘Μεσογειακή διατροφή’, είναι μεταξύ άλλων ο καλύτερος σύμμαχος των ανδρών που παρουσιάζουν προβλήματα στύσης.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Αυτό υποστηρίζει ο καρδιολόγος Δρ. Αθανάσιος Αγγελής, ειδικός σε θέματα στυτικής δυσλειτουργίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, σαν αποτέλεσμα έρευνας που παρουσίασε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Βιέννη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η ισορροπημένη υγιεινή διατροφή λειτουργεί ευεργετικά στα αιμοφόρα αγγεία, και ειδικά στα λεπτά πεϊκά αγγεία η αιμάτωση των οποίων παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη στύσης. 

Ο Έλληνας καρδιολόγος εξηγεί ότι ‘Η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστή ως μια από τις υγιεινότερες δίαιτες, που σχετίζεται με την μακροζωία, την ευεξία, την χαμηλή συχνότητα του καρκίνου και της καρδιαγγειακής νόσου. Άρα, επιλέγοντας αυτό το πρότυπο διατροφής, ο άνδρας μπορεί να προλάβει ή να αποκαταστήσει τυχόν αγγειακά προβλήματα’, και συμπληρώνει λέγοντας ότι ‘η δυσκολία επίτευξης στύσης μπορεί να υποκρύπτει άλλα σοβαρότερα προβλήματα υγείας, δεδομένου ότι τα αιμοφόρα αγγεία του πέους είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές που συμβαίνουν σε άλλα σημεία του σώματος’.

Αντί λοιπόν οι άνδρες να στρέφονται στην φαρμακευτική υποβοήθηση, προτείνεται η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής και η τακτική σωματική άσκηση τουλάχιστον για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχουν μη αναστρέψιμες βλάβες. Τα φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας προσφέρουν στον οργανισμό τις δραστικές ουσίες που δεν μπορεί να παράγει μόνος του, λόγω της κακής αγγειακής υγείας. Έτσι αποκαθίσταται η αγγειακή ανταπόκριση. Αλλά αν η αγγειακή υγεία μπορεί να αποκατασταθεί φυσικά με καλή διατροφή και γενικά υγιεινότερο τρόπο ζωής, είναι καλύτερο να αποφύγουμε τα φάρμακα, τουλάχιστον στην αρχή.

Συμπερασματικά, το itrofi.gr, προτείνει στους άνδρες, να τρώνε άφθονα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, σαλάτες, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, ψάρια και πουλερικά, και να αποφεύγουν το κόκκινο κρέας, ενώ μπορούν να πίνουν δύο μικρά ποτήρια κρασί την ημέρα.

Όροι: 
Κατηγοριες: