Μια… ασερόλα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Η ασερόλα (Acerola) είναι φρούτο που μοιάζει με το κοινό κεράσι, με μια πολύ νόστιμη γλυκιά γεύση, που έχει έναν ελαφρύ όξινο τόνο. Πρόκειται για ένα τροπικό superfood  από τη Νότια Αμερική, το Νότιο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, αλλά πλέον καλλιεργείται στο μακρινό Βορρά ως το Τέξας και σε υποτροπικές περιοχές της Ασίας, όπως η Ινδία.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Η χρήση της μετρά πολλά χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του ότι είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές φυσική βιταμίνης C, παράγονται πολλά προϊόντα που την περιέχουν, όπως είναι τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Ως γνωστόν η βιταμίνη C είναι από τις σημαντικότερες βιταμίνες στη διατροφή, και παίζει ένα ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Η ασερόλα είναι επίσης σημαντική για τη σύνθεση του κολλαγόνου, ένα δομικό συστατικό των οστών, του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι υψηλότερη όταν είναι λιγότερο ώριμο το φρούτο καθώς και μετά τη συγκομιδή.

Κλινικά στοιχεία δείχνουν ότι οι σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προέρχονται από τις βιταμίνες Α και C της ασερόλα, θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ένα σημαντικό στοιχείο στην κανονική διατροφή, όπως αποδεικνύεται από αρκετές δημοσιευμένες μελέτες.

Όλα αυτά τα συστατικά, όπως είναι οι βιταμίνες και τα φλαβονοειδή, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά που μπορεί να ενισχύσουν τη λειτουργία του οργανισμού. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, τοξίνες που μπορεί να προκαλέσουν κυτταρικές βλάβες και να οδηγήσουν σε σειρά προβλημάτων στον οργανισμό. 

Το σημαντικό είναι πως η βιταμίνη C που παράγεται από την ασερόλα απορροφάται καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες ενώ έχει αντιγηραντική δράση & χαρίζει τόνωση. 

Πρέπει, πάντως, να είστε προσεκτικοί. Αρκετοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει στομαχικές διαταραχές, ενώ κάποιοι άλλοι διαταραχές στον ύπνο. Γενικώς, πάντως.

Όροι: 
  • ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: