Τσάι από τζίντζερ

Δημοφιλής στις Ασιατικές χώρες υπερτροφή, το τζίντζερ, ελληνιστί πιπερόριζα, χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο ως μπαχαρικό στην μαγειρική αλλά και ως φαρμακευτικό στην ιατρική. Περιέχει σημαντικά έλαια που αφενός του δίνουν αυτό το ξεχωριστό άρωμα και την γεύση, αφετέρου έχουν ισχυρές αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές και αντιπαρασιτικές δράσεις.

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Η πιπερόριζα διευκολύνει την πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό, θεραπεύει το άσθμα, βοηθάει την καρδιαγγειακή υγεία, και ανακουφίζει από τον πόνο.

Το τσάι από τζίντζερ έχει πολλές θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες :

  • Είναι αποτελεσματικό κατά των πονοκεφάλων, της γρίπης, του κρυώματος, και των πονεμένων μυών.
  • Η συστηματική του κατανάλωση ενισχύει το ανοσοποιητικό, λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει.
  • Ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ ημερησίως, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού, καθώς διασπά τα ιζήματα που μπλοκάρουν τις αρτηρίες.
  • Η θερμική του ικανότητα διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα την ευκολότερη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στα κύτταρα, βοηθώντας στην συνολική υγεία του σώματος.
  • Σκοτώνει τους ιούς που προκαλούν τα κοινά κρυώματα και την γρίπη.

Για να φτιάξουμε τσάι από τζίντζερ θα χρειαστούμε :

  1. Ένα φλιτζάνι νερό
  2. ¼ του κουταλιού του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  3. ¼ του κουταλιού του γλυκού τριμμένο κουρκουμά
  4. Γάλα καρύδας και βιολογικό μέλι για την γεύση.

Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το τζίντζερ και τον κουρκουμά και μειώνουμε την θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε με το γάλα καρύδας και σουρώνουμε μέσα σε ένα φλιτζάνι. Προσθέτουμε λίγο μέλι για να δώσουμε γλυκιά γεύση.

Όροι: 
Κατηγοριες: