Oικογενειακή επιχείρηση καινοτομεί και δημιουργεί αλείμματα ξηρών καρπών μπροστά στα μάτια του πελάτη! [Βίντεο]

Στο γενικότερο πλαίσιο μιας στροφής προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής το άτομο αποζητά να αποκομίσει τα βέλτιστα οφέλη από τη διατροφή του.
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Οι ξηροί καρποί όπως και ορισμένα αλείμματα τους, βρίσκονται απολύτως δικαιολογημένα, ανάμεσα στις καλύτερες πηγές φυτικών πρωτεϊνών και αποτελούν χωρίς αμφιβολία ένα σημαντικό σνακ στην καθημερινή μας διατροφή. Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με έρευνα του 2017, μία δίαιτα πλούσια σε ξηρούς καρπούς βοηθά στην πρόληψη ενάντια στις φλεγμονές για ορισμένες χρόνιες παθήσεις καθώς η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντική. Οι άνθρωποι που κάνουν συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών, ιδίως καρυδιών και φιστικιών, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή ή στεφανιαία νόσο σε σχέση με όσους τρώνε ελάχιστους ή καθόλου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμερικανική επιστημονική έρευνα μέχρι σήμερα για τη σχέση των ξηρών καρπών με την υγεία της καρδιάς. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of American College of Cardiology), με επικεφαλής τη διατροφολόγο Μάρτα Γκούας-Φερέ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, αναλύει εκτενώς στοιχεία για πάνω από 210.000 ανθρώπους. Η μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση μιας αντίστροφης σχέσης ανάμεσα στην κατανάλωση των ξηρών καρπών και στα περιστατικά εγκεφαλικών, εμφραγμάτων και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων. 

Οι ξηροί καρποί μπορούν να μειώσουν την LDL χοληστερόλη σε ποσοστό (8-12%) και 10,2% κατά μέσο όρο το επίπεδο των τριγλυκεριδίων. Μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία των αρτηριών της καρδιάς, τη λειτουργία του εντέρου καθώς και να συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί προσφέρουν στον οργανισμό μας όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και βεβαίως ενέργεια.

Αναλόγως τον ξηρό καρπό που θα καταναλώσουμε μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τον οργανισμό μας με τα παρακάτω:

  • Φυτικές πρωτεΐνες 

  • Αντιοξειδωτικά

  • Βιταμίνες Β

  • Ακόρεστα λιπαρά οξέα (Ω – 3 και Ω-6)

  • Ανόργανα συστατικά (ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και χαλκό)

  • Φυτικές ίνες, πολυφαινόλες, αργινίνη και τανίνες

Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις των τελευταίων ετών αποτελούν τα βούτυρα και τα αλείμματα από ξηρούς καρπούς. 

Εμείς στο itrofi.gr βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε την οικογενειακή επιχείρηση Πασσάς με έδρα τη Θεσσαλονίκη η οποία παράγει μεταξύ άλλων εξαιρετικής ποιότητας βούτυρα καρπών και μάλιστα με μία σπουδαία καινοτομία.

Η ιστορία

Η οικογενειακή επιχείρηση Πασσάς δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και λιανική πώληση ξηρών καρπών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εδώ και 25 χρόνια, από το 1993 όταν πρωτοξεκίνησε στις λαϊκές αγορές της πόλης. Το 2007 ανοίγει το πρώτο κατάστημά της στην περιοχή της Τούμπας κι αμέσως κερδίζει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Το 2011 ανοίγει το δεύτερο κατάστημά της στην περιοχή της Χαριλάου και επιτυγχάνει και αυτό να γίνει η καθημερινή συνήθεια του κόσμου των ανατολικών προαστίων. Το μυστικό της επιτυχίας της επιχείρησης είναι η επιλογή της να συνεργάζεται αποκλειστικά με Έλληνες παραγωγούς παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες έτσι ώστε υψηλής ποιότητας καρποί να φτάνουν στον καταναλωτή σε προσιτές τιμές. Σημαντικό , επίσης είναι το γεγονός ότι η επιχείρηση διαθέτει την τεχνογνωσία επεξεργασίας των ξηρών καρπών και της διατήρησης τους, ώστε να διατίθενται πάντα φρέσκοι. 

Η καινοτομία:

Στα καταστήματα Πασσάς εκτός από ξηρούς καρπούς, θα βρει κανείς super foods, προϊόντα δίχως ζάχαρη, αποξηραμένα φρούτα φυσικής όσμωσης δίχως ζάχαρη, μπαχαρικά και βότανα όλων των ειδών, βιολογικά προϊόντα,εκλεκτούς καφέδες, πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, βουτήματα και σοκολατοειδή.

Τα ξακουστά επαλείμματα της οικογένειας Πασσά είναι δείγμα της όλης φιλοσοφίας και κρύβουν στα βαζάκια τους πέρα από τις υπέροχες γεύσεις και μία καινοτομία αφού από το 2018 η επιχείρηση κάνει τη διαφορά στα καταστήματά της με την τοποθέτηση ειδικών μηχανών άλεσης σπόρων και καρπών.

Οι πελάτες βλέπουν το ταχίνι ( άσπρο και ολικής αλέσεως) να παρασκευάζεται από καβουρντισμένο σουσάμι παρουσία τους, όπως επίσης σπόρους και ξηρούς καρπούς ( ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, φυστίκι, φουντούκι, αμύγδαλο, κάσιους κλπ) οι οποίοι παράγουν φρέσκα βούτυρα των αντίστοιχων καρπών της επιλογής τους.

Το διαδικτυακό κατάστημα της επιχείρησης λειτουργεί στη διεύθυνση www.nutshop.gr και αποστέλλει προϊόντα στους καταναλωτές όλης της Ελλάδας.

Αξίζει να δοκιμάσετε εκλεκτό άσπρο ταχίνι και ολικής άλεσης, στιγμιαίας παραγωγής μόνο στα καταστήματα Πασσάς.

Δείτε τη διαδικασία στα βίντεο που ακολουθούν: 

 

Ταχίνι Άσπρο

Ταχίνι Ολικής Άλεσης

Εκλεκτό Φυστικοβούτυρο

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Καφεκοπτείο - (A. Τούμπα) - Γρ. Λαμπράκη 138Α - τηλ. 2310 918 713
Αρτοζαχαροπλαστείο (Α. Τούμπα) - Γρ. Λαμπράκη 109 - τηλ. 2310 946 732
Καφεκοπτείο (Χαριλάου) - Αλ. Παπαναστασίου 140 - τηλ. 2313 035 547
Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής (Σταυρούπολη) - Ελ. Βενιζέλου 19 - τηλ. 2313 052 525
Αρτοζαχαροπλαστείο - Δελφων 186 - τηλ. 2310 31 11 31

INFO

E-MAIL: passas@nutshop.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2313 035 547

ESHOP: www.nutshop.gr/

facebook

instagram

Γιώργος Μουλάς
Όροι: 
Κατηγοριες: