Εύκολοι τρόποι για να χάσετε γρήγορα κιλά

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να χάσει κανείς κιλά είναι μία και μοναδική: πρέπει να παίρνει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με όσες συνήθιζε ανά ημέρα και πρέπει, ταυτόχρονα να καίει και πολλές. Αυτό έχει να κάνει με μακροπρόθεσμα σχέδια απώλειας βάρους. 

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Αν όμως θέλετε να χάσετε κάποια κιλά σχετικά γρήγορα, υπάρχουν άλλες λύσεις.

Ακολουθούν μερικές από αυτές:

Σημειώστε για μια εβδομάδα τι τρώτε και... θα χάσετε βάρος

Μελέτες διαπιστώνουν πως οι άνθρωποι που κρατάνε ημερολόγιο για το τι τρώνε καταλήγουν να χάνουν κιλά γιατί μπορούν άμεσα να ελέγχουν τι έχουν φάει πρόσφατα. Η μέθοδος είναι απλή: μετρήστε περίπου τις θερμίδες που καταναλώνετε ημερησίως με βάση το ημερολόγιο και απλά κόψτε τις περιττές εξ αυτών.

Διαβάστε:
Αυτή η αποτελεσματική στρατηγική απώλειας βάρους διαρκεί μόλις 15 λεπτά την ημέρα

«Προσθέστε» παραπάνω θερμίδες σε αυτές που τρώτε καθημερινά

Φυσικά, δεν το εννοούμε κυριολεκτικά. Ωστόσο, αν μετράτε τις θερμίδες σας ανά ημέρα, πιστεύετε πως δεν καταναλώνετε παραπάνω από το κανονικό αλλά παρ' όλα αυτά δεν χάνετε κιλά, τότε μάλλον κάτι κάνετε λάθος στην καταμέτρηση των θερμίδων. Για καλό και για κακό λοιπόν, θεωρήστε πως τρώτε περίπου 170 θερμίδες παραπάνω από αυτές που μετράτε, «προσθέστε» τις συγκεκριμένες θερμίδες στην ημερήσια κατανάλωσή σας και κινηθείτε με βάση τον νέο αριθμό που προκύπτει. 

Διαβάστε: 
Επιλέξτε πρώτα το επιδόρπιο για να εξοικονομήσετε θερμίδες

Να πίνετε πολύ νερό μετά το πρωινό σας

Ένας μεγάλος αριθμός από τις θερμίδες που παίρνουμε κάθε μέρα προέρχεται από τα αναψυκτικά ή από τα αλκοολούχα ποτά που πίνουμε. Συνήθως, προτιμάμε αντί για νερό να πίνουμε κάτι τέτοιο και ταυτόχρονα πιστεύουμε πως αυτό είναι ανώδυνο. Μεγάλο λάθος. Το πρωί μπορούμε να πιούμε γάλα ή χυμό. Όμως από το πρωί και μετά οτιδήποτε υγρό πίνουμε καλό είναι να περιορίζεται στο νερό. Διψάτε; Πιείτε νερό. Ειδικά τις ώρες που ακολοθούν μετά το πρωινό σας.

Μειώστε κατά μια ώρα τον χρόνο που βλέπετε τηλεόραση

Κι όμως είναι αλήθεια. Όσο περισσότερο βλέπουμε τηλεόραση τόσο περισσότερο παχαίνουμε. Έρευνες έχουν δείξει άλλωστε πως όταν βλέπεις τηλεόραση είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να τρως περιττά πράγματα. Μειώστε έστω και κατά μία ώρα τον χρόνο που βλέπετε τηλεόραση και αντικαταστήστε τον με μια ώρα περπάτημα. Όλα θα γίνουν λίγο καλύτερα.

Διαβάστε: 
Παχυσαρκία: τρώγοντας... τηλεόραση!

Μην τρώτε αν το στομάχι σας δεν «διαμαρτυρηθεί» έντονα

Πολλές φορές τρώμε για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την πείνα: λόγω πλήξης, νευρικότητας, συνήθειας, απογοήτευσης. Ας περιορίσουμε λοιπόν τους λόγους που τρώμε. Ας τρώμε μόνο όταν πεινάμε. Διαχωρίστε την λιγούρα από την πραγματική πείνα και αρχίστε να τρώτε μόνο αν το στομάχι σας έχει αρχίσει να γουργουρίζει. Αυτό σημαίνει πως πεινάτε στα αλήθεια.

Όροι: 
Κατηγοριες: