Οι πιο κακές συμβουλές που θα ακούσεις πριν τη δίαιτα!

Θες να χάσεις κιλά; Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις δίαιτα; Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να αποφύγεις. Μην ακούς την κάθε συμβουλή που θα διαβάσεις από και από εκεί σχετικά με τις δίαιτες. Κυκλοφορούν άπειρες τέτοιες που δεν έχουν κανένα νόημα και σου δίνουν λάθος κατευθύνσεις.

 

Σάββατο, 4 Μαΐου 2019

Μερικές από τις πιο... «άκυρες» συμβουλές σχετικά με την δίαιτά σου:

Μπορείς να χάσεις κιλά μέσα σε μερικές μέρες

Μην κάνεις καμία δίαιτα που αυτοαποκαλείται «η δίαιτα των εφτά ημερών» ή «η 48ωρη δίαιτα». Καμία από αυτές τις δίαιτες δεν σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τις συνθήκες που σε ώθησαν να έχεις επιπλέον κιλά. Η σωστή δίαιτα θέλει υπομονή, μεθοδικότητα, σχέδιο και πάνω από όλα διάρκεια.

Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις θερμίδες

Το να ελέγχεις τις θερμίδες που παίρνεις είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι μιας δίαιτας αλλά δεν είναι το Α και το Ω. Διότι αν βασίζεσαι μόνο εκεί θα χάσεις μεν βάρος αλλά αδυνατίσουν οι μύες σου, κάτι που σημαίνει πως πολύ εύκολα μπορεί να το ξαναπάρεις. Μια καλή δίαιτα δεν μπορεί να πετύχει χωρίς την κατάλληλη άσκηση να την συνοδεύει.

Κόψτε τους υδατάνθρακες

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που κυκλοφορεί είναι ότι αν κόψεις τις τροφές με υδατάνθρακες όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά έχεις κάνει το μισό και καθοριστικότερο βήμα για να χάσεις κιλά. Όμως αυτό δεν ισχύει. Μελέτες άλλωστε έχουν δείξει πως μια δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες έχει ελάχιστη διαφορά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη.

Μην τρως το βράδυ

Αν και μερικές έρευνες δείχνουν ότι οι θερμίδες που προσλαμβάνετε τη νύχτα είναι πιο πιθανό να καταλήξουν να σας γεμίσουν με περιττά κιλά απ' ότι κατά την διάρκεια της ημέρας που ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να τις κάψει, τα πράγματα είναι λίγο σχετικά. Αν έχετε μπει σε διαδικασία να επανασχεδιάσετε τις διατροφικές σας συνήθειες το πότε τρώτε δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία.

Τα φρούτα σε βοηθάνε να χάσεις κιλά

Υπάρχει μια θεωρία πως όταν τρώμε ένα φρούτο τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό μας πέφτουν και έτσι μειώνεται η όρεξη μας. Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα ινσουλίνης ανεβαίνουν ξανά μετά από λίγη ώρα. Συνεπώς, αν πιστεύετε πως το να τρώτε φρούτα θα σας βοηθήσει να μειώνετε την όρεξή σας και να μην πεινάτε, αυτό δεν ισχύει και πρόκειται για ένα ακόμα διαδεδομένο μύθο.

Όροι: 
Κατηγοριες: