Απλές συμβουλές για μια καλή δίαιτα

Στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος ακούμε διάφορα αντιφατικά πράγματα από εδώ και από εκεί με αποτέλεσμα να μπερδευόμαστε και να μην ξέρουμε τι ισχύει τελικά. Όμως όπως και να έχει υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που αποτελούν αντικειμενικό οδηγό.

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Καταρχήν, το πρώτο πράγμα για το οποίο πρέπει να προνοήσει κανείς προκειμένου να ακολουθήσει μια σοβαρή δίαιτα είναι να έχει κάθε εβδομάδα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο δεν θα παραβιάζεται ποτέ και θα ακολουθείται με πειθαρχία.

Αν και το περιεχόμενο των γευμάτων πρέπει να καθορίζεται από τον διαιτολόγο σας με βάση τις ανάγκες της δίαιτάς σας, ο αριθμός των γευμάτων είναι συγκεκριμένος: πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Αν μάλιστα δεν πεινάτε ιδιαίτερα μπορείτε να παραλείψετε το απογευματινό αλλά ποτέ τα άλλα τρία γεύματα της ημέρας.

Το φαγητό που μαγειρεύετε επίσης, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά φτιαγμένο. To itrofi.gr προτείνει να φτιάξτε μια λεπτομερή συνταγή για το κάθε γεύμα σας και ακολουθήστε την κατά γράμμα. Αν δεν το κάνετε είναι πολύ πιθανό να τρώτε φαγητά με περισσότερες θερμίδες από ότι επιτρέπεται.

Προσέξτε πάντα να αποφεύγετε τις τροφές με πρόσθετα σάκχαρα ενώ αποτελούν αναγκαιότητα για κάθε εβδομάδα τα γεύματα με βάση τα λαχανικά, το κρέας, το ψάρι, τα αυγά, τα φρούτα, τα δημητριακά και τα όσπρια. Γενικότερα, η διατροφή σας οφείλει να διέπεται από μια ποικιλία τροφών καθώς εκτός από το να χάσετε κιλά πρέπει ταυτόχρονα να εξασφαλίσετε πως ο οργανισμός δεν θα σταματήσει να παίρνει θρεπτικά στοιχεία όλων των ειδών.    

Επίσης, σε γενικές γραμμές αποφύγετε το φαγητό απ' έξω. Καταρχήν διότι κατά κανόνα είναι πάντα πιο παχυντικό απ' ότι ένα γεύμα που έχει φτιαχτεί στο σπίτι και κατά δεύτερον διότι όταν μαγειρεύετε στο σπίτι μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο αυτού που τρώτε και να μην ψάχνετε για «παγίδες».

Όροι: 
Κατηγοριες: