Σχετικα Αφιερωματα

Τροφές που μας εξασφαλίζουν υγιή οστά

Η υγεία των οστών μας είναι ένα από τα πράγματα που συνηθίζουμε να υποτιμάμε αλλά καλό είναι να προσέχουμε. Η οστεοπόρωση άλλωστε είναι μια αρκετά διαδεδομένη ασθένεια και οφείλουμε να προνοούμε ώστε να μην την αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή. 

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην καλή υγεία των οστών μας. Ακολουθούν τέσσερις τροφές που το να τις τρώμε όσο πιο συχνά μπορούμε μας βοηθάει στο να διατηρούμε τα οστά μας σε καλή κατάσταση:

Σολομός

Ο σολομός αποτελεί ένα από τα ψάρια που είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ως εκ τούτου απόλυτα ωφέλιμος για τα οστά. Η βιταμίνη D που συναντάται σε αφθονία στον σολομό εξάλλου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προαγωγή της απορρόφησης ασβεστίου και όλοι οι ειδικοί συνιστούν πως οι ενήλικες κάτω των 70 ετών πρέπει να παίρνουν περίπου 600 διεθνείς μονάδες βιταμίνης D. Περίπου δηλαδή 113 γραμμάρια μαγειρεμένου σολομού!

Κρεμμύδια

Οι τύποι πολυφαινολών που περιέχει το κρεμμύδι το καθιστούν μια τροφή με πολύ μεγάλες δυνατότητες αναφορικά με τη προστασία των τροφών. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Menopause, οι γυναίκες που καταναλώνουν κρεμμύδια κάθε μέρα έχουν 5% περισσότερο οστική μάζα από εκείνες που τρώνε μόλις μια φορά το μήνα!

Καρύδια

Τροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά και ως εκ τούτου χρήσιμα για την υγιεινή των οστών, τα καρύδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια λίστα. Όπως έχει διαπιστωθεί άλλωστε από διάφορες έρευνες, όσοι ακολουθούν μια διατροφή που περιέχει υψηλές ποσότητες καρυδιών έχουν αποδεδειγμένα μικρότερη οστική απώλεια σε σχέση με όσους δεν το κάνουν.

Δαμάσκηνα

Πέντε με έξι δαμάσκηνα την ημέρα αποτρέπουν για τα καλά την απώλεια οστικής μάζας. Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και διενεργήθηκε τόσο πάνω σε ζώα όσο και σε ανθρώπους, επιβεβαίωσε και με το παραπάνω το συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Tags: 
Όροι: 
  • ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: