Σχετικα Αφιερωματα

Πώς θα φάτε υγιεινό πρωινό από τον... ανθυγιεινό μπουφέ του ξενοδοχείου!

Οι διακοπές είναι βασικά μια μόνιμη αντίστροφη μέτρηση στο επόμενο γεύμα και το επόμενο ποτό. Είναι δεδομένο ότι μετά από μια περίοδο δουλειάς θέλετε να είστε ελεύθεροι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων πολύτιμων ημερών χαλάρωσης. Δεν θα πρέπει, όμως, να το παρακάνετε. Μπορείτε να περάσετε καλά και ταυτόχρονα να φερθείτε έξυπνα.

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

Ένας τρόπος για να ελέγξετε τη διατροφή σας είναι το σωστό πρωινό. Με ένα σωστό γεύμα το πρωί, θα είστε σε θέση να προγραμματίσετε τα γεύματα της ημέρας, να μην πεινάτε και να έχετε ενέργεια για τις δραστηριότητές σας.

Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι ένα υγιεινό γεύμα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φάτε καθόλου μα καθόλου ζάχαρη. Αντίθετα θα πρέπει να έχετε μέτρο και αν αποφύγετε κάποιες από τις παγίδες που υπάρχουν στους μπουφέδες των ξενοδοχείων. Το ιδανικό πρωινό πρέπει να περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Η αναλογία αυτή θα σας γεμίσει ενέργεια -και θα σας κρατήσει πλήρεις- ενώ παράλληλα θα πάρετε μια σειρά από άλλες θρεπτικές ουσίες καλές για την υγεία σας.

Τι τρώμε λοιπόν; Η βρώμη με γάλα η γιαούρτι πρέπει να είναι το πρώτο μας πιάτο με το οποίο θα πάρουμε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και λίπη. Μια φέτα ψωμί με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι, μια μπανάνα και ένα βραστό αυγό, μπορούν να μας δώσουν ένα πλήρες πρωινό γεύμα. Ένα φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης έχει τέσσερα γραμμάρια ινών, ενώ το φυστικοβούτυρο, το αυγό και το γιαούρτι όλα έχουν πρωτεΐνες και καλά λιπαρά. Η μπανάνα στρογγυλεύει το γεύμα σας με θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Β6 και Γ.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε στον μπουφέ ενός ξενοδοχείου. Και είναι πολύ εύκολο για σας να δημιουργήσετε το καλύτερο πρωινό.

Αν δεν σας αρέσει η βρώμη, μπορείτε να φάτε ένα τοστ με μαύρο ψωμί και τυρί και μερικά φρούτα. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί στον μπουφέ υπάρχουν και παγίδες. Για παράδειγμα με εξαίρεση τη βρώμη, όλα τα υπόλοιπα επεξεργασμένα δημητριακά, έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που δεν χρειάζεται να τις πάρετε από εκεί. Επίσης ένα γιαούρτι αρωματισμένο με γεύση φρούτων, έχει από 12 έως 18 γραμμάρια ζάχαρης, ενώ ένα ντόνατ έχει μόλις 10 γραμμάρια. Προτιμήστε, λοιπόν το ντόνατ. Επίσης φάτε το απλό παραδοσιακό γιαούρτι με μια κουταλιά μέλι, αντί για το σκεύασμα με το άρωμα φρούτων.

Αντί να πιείτε χυμό πορτοκάλι από ένα κουτί, αν δεν υπάρχει φυσικός χυμός, που συνήθως δεν υπάρχει στα πρωινά, τότε φάτε 1-2 πορτοκάλια και έτσι θα έχετε μεγαλύτερο όφελος.

Πιείτε τον καφέ σας χωρίς ζάχαρη και καταναλώστε 1-2 ποτήρια νερό.

Μετά από όλα αυτά να είστε σίγουροι ότι η μέρα σας θα ξεκινήσει καλύτερα, θα έχετε ενέργεια και δεν θα έχετε βαρύνει ούτε θα πεινάτε σε 1 με 2 ώρες, όπως συμβαίνει με όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης στο πρωινό τους.

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Όροι: 
Κατηγοριες: