Κουακαμόλε εναντίον του καρκίνου του προστάτη

Το κουακαμόλε περιέχει ως βασικό συστατικό το αβοκάντο το οποίο το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι πολιτισμοί των Μάγια και έλεγαν όπου τα αβοκάντο αυξάνονται η πείνα και η αρρώστια δεν έχει φίλους. Μελέτες  λοιπόν έδειξαν, ότι αποτελεί ένα από τις υγιεινότερες τροφές στον πλανήτη καθώς περιέχει πάνω από εικοσιπέντε θρεπτικά συστατικά. 

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Ένα από αυτά τα συστατικά ίσως και όλα αυτά, σύμφωνα με μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τζαμάικα, δρούν ευεργετικά κατά του καρκίνου του προστάτη.
Το αβοκάντο είναι ένα από τα κύρια συστατικά του κουακαμόλε το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C, E και Κ, ορυκτά όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το κάλιο και ο ψευδάργυρος καθώς και γλουταθειόνη και λουτείνη ουσίες μελετημένες για την αντιοξειδωτική τους και αντιφλεγμονώδεις δράσης τους. 

Οι  επιστήμονες ύστερα από εργαστηριακές μελέτες κατέληξαν, ότι το εκχύλισμα αβοκάντο είναι τοξικό για τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη, ενώ επιβράδυνε την ανάπτυξή τους έως και κατά 99%. Ακόμα, δεν ξέρουν ποια ουσία ακριβώς ευθύνεται για αυτή την δράση, αλλά το αβοκάντο είναι μια πηγή πολλών ισχυρών αντικαρκινικών ουσιών, όπως μονο-ακόρεστα λίπη, κάλιο, μαγνήσιο, καρνιτίνη, διαιτητικές ίνες, λουτεΐνη, και η μοναδική τοξίνη του καρκίνου που ονομάζεται persin. Η τοξίνη αυτή είναι εκλεκτική στα καρκινικά κύτταρα και τα οδηγεί στο θάνατο, εκτός απο τον καρκίνο του προστάτη, όμως η συγκεκριμένη τοξίνη έχει δοκιμαστεί και σε καρκινικά κύτταρα του μαστού και ήταν εξίσου αποτελεσματική. 

Ωστόσο τα οφέλη του δεν περιορίζονται μόνο εκεί αλλά περιέχει ένζυμα τα οποία διευκολύνουν τον μεταβολισμό φαρμάκων προστατεύοντας το ήπαρ, ενώ  3 ξεχωριστές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση περίπου ενός αβοκάντο ανά ημέρα είχε ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια βάρους σε ενήλικες, και μόλις 70 γραμμάρια ημερησίως μείωσε τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου κατά 50% σε μια αμερικανική μελέτη πληθυσμού.

Το αβοκάντο αποτελεί ιδιαίτερα ευεργετικό φρούτο που μπορεί κανείς να το δοκιμάσει παντού και σε άπειρους συνδυασμούς πέρα από την σάλτσα κουακαμόλε που αποτελεί βασικό συστατικό μπορεί να υποκαταστήσει την γεύση του βουτύρου σε ωμή μορφή ενώ συνοδεύει άριστα τόσο τα ψάρια όσο και τα κρεατικά, γι' αυτό ενσωματώστε το στη διατροφή σας.

Όροι: 
Κατηγοριες: