Τσάι μπανάνας για καλύτερο ύπνο!

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο, αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι η φλούδα της μπανάνας έχει, ακόμη περισσότερο, κάλιο και μαγνήσιο από την ίδια την μπανάνα, και συχνά πετιούνται σαν απορρίμματα. Όχι πια! Με αυτή την απλή συνταγή, μπορείτε να πάρετε τα οφέλη του καλίου και μαγνησίου από την φλούδα της μπανάνας. 

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018

Το κάλιο και το μαγνήσιο είναι ευεργετικά για το νευρικό σύστημα και είναι ιδανικά για χαλάρωση των μυών. Στην πραγματικότητα, το μαγνήσιο είναι το πιο σημαντικό μέταλλο για την χαλάρωση των μυών και μπορεί να μειώσει τις μυϊκές κράμπες αλλά και άλλους πόνους. Όταν έχετε στρες, ποιο μεταλλικό στοιχείο εξαντλείται στο σώμα πρώτα;

Το Μαγνήσιο! Χρειάζεστε μαγνήσιο για να αντιμετωπίσετε το στρες και θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Η κανέλα είναι σπουδαία, γιατί εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι ισορροπημένα, οι ορμόνες σας μπορεί να λειτουργήσουν με τρόπο που να επιτρέπουν τον καλύτερο ύπνο.

Εάν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας δεν είναι κανονικά τότε μπορεί να έχετε την ενέργεια την νύχτα, ή να είναι κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αξιοποιώντας την θεραπευτική αξία της μπανάνας, η φλούδα της μπανάνας και η κανέλα διώχνει την αϋπνία και άλλες διαταραχές του ύπνου για τα καλά.

Η συνταγή

1 μπανάνα (βιολογικής καλλιέργεια κατά προτίμηση και με τη φλούδα)

1 μικρή κατσαρόλα με νερό Λίγη κανέλα (αν θέλετε)

Βήμα 1:
Πλύνετε την με νερό καλά. Μετά απλά κόψτε τις δύο άκρες της μπανάνας

Βήμα 2:
Βάλτε την μπανάνα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αν το νερό είναι εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο, ακόμα καλύτερα! Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε κανέλα μέσα στο νερό. Αν θέλετε προσθέστε Stevia για να είναι γλυκό. Η Stevia βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, και δεν ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πριν πάτε για ύπνο.

Βήμα 3:
Προσθέστε περισσότερη κανέλα, αν θέλετε και απολαύσετε!

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Όροι: 
Κατηγοριες: