Σχετικα Αφιερωματα

Το λεμόνι στην κουζίνα

Πέρα από τις αρωματικές, αποσμητικές, καθαριστικές και θεραπευτικές του ιδιότητες , το λεμόνι με την χαρακτηριστική γεύση, έχει πολλές εφαρμογές και στην κουζίνα μας.

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Προφυλάσσει τα φρούτα και τα λαχανικά από το μαύρισμα. Αν μουλιάσετε κομμένα μήλα, μπανάνες, κουνουπίδι, αχλάδια, πατάτες ή αβοκάντος σε κρύο νερό με χυμό λεμονιού δεν θα μαυρίσουν.

Αναζωογονεί τα μαρούλια. Προσθέστε τον χυμό μισού λεμονιού σε ένα μπώλ με κρύο νερό και μετά βουτήξτε εκεί τα μαλακά φύλλα του μαρουλιού. Αφήστε στο ψυγείο για μια ώρα και θα έχετε στεγνά τραγανά φύλλα μαρουλιού.

Κάνει το ρύζι σπυρωτό. Αν προσθέσετε μια κουταλιά χυμό λεμονιού στο ρύζι την ώρα που βράζει, το ρύζι σας δεν θα γίνει σχηματίσει ενιαία μάζα και θα γίνει σπυρωτό.

Μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες λεμονιού στις παγοκυψέλες σας για να πάρουν γεύση τα παγάκια σας και συνεπώς και τα αναψυκτικά σας.

Συνδυάστε τον χυμό του λεμονιού με τα αγαπημένα σας έλαια και μπαχαρικά για να μαρινάρετε τα κρέατα. Ο όξινος χυμός του λεμονιού θα διασπάσει το κρέας και θα βοηθήσει την μαρινάδα να το ποτίσει.

Προσθέστε δύο κουταλιές χυμού λεμονιού σε μια κούπα γάλα και αφήστε το για 15 λεπτά. Θα έχετε ένα πολύ καλό υποκατάστατο βουτύρου γάλακτος για τις συνταγές σας.

Προσθέστε χυμό λεμονιού σε γάλα που το έχετε χτυπήσει πρώτα, και αφήστε το για 30 λεπτά. Θα έχετε ένα πολύ καλό υποκατάστατο κρέμας γάλακτος.      

Όροι: 
Κατηγοριες: