7 ασυνήθιστα εσπεριδοειδή και πού θα τα χρησιμοποιήσουμε

Μπορεί να τα βρείτε στις εξωτικές αγορές του κόσμου και να σας κινήσουν την περιέργεια. Μην χάσετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε και να στολίσετε με αυτά τα πιάτα και τα ποτά σας!

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Πομέλο

Με βάρος που συχνά φθάνει το ένα κιλό, το κιτρινοπράσινο πομέλο ανήκει στα εσπεριδοειδή. Έχει παχιά φλούδα και πλούσια σάρκα και η γεύση του θυμίζει γλυκό grapefruit.

Περγαμόντο

Αν κόψετε ένα περγαμόντο στη μέση, αμέσως θα μυρίσετε το αιθέριο έλαιο που δίνει στο τσάι Earl Grey την χαρακτηριστική του μυρωδιά. Με γεύση που θυμίζει πικρό πορτοκάλι, το περγαμόντο, προσθέτει άρωμα σε μαρμελάδες και γλυκά. 

Λεπτά σαν δάχτυλα εσπεριδοειδή

Αγαπημένα τόσο για το άρωμα όσο και για τη γεύση τους, τα λεπτά σαν δάχτυλα εσπεριδοειδή, με το εσωτερικό που θυμίζει μπίλιες από χαβιάρι, αποτελούν μια πρώτης τάξεως εξωτική λιχουδιά. Έχουν έντονη εμφάνιση και στολίζουν τα πιάτα ως γαρνιτούρα ενώ φημίζονται για την όξινη γεύση τους.

Το φρούτο ugli

Το φρούτο ugli, αξίζει να το δοκιμάσετε αν μη τι άλλο, για το όνομά του και μόνο! Η παχιά του φλούδα, κρύβει μέσα της, σάρκα σαν από πορτοκάλι. Μπορείτε, αφού το ξεφλουδίσετε προσεκτικά, να το χρησιμοποιήσετε μέσα στις σαλάτες σας.

Το χέρι του Βούδα

Αυτό το ντελικάτο φρούτο με το περίεργο όνομα και το ιδιαίτερο άρωμα, έχει πολλές χρήσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε γλυκά, σε ποτά και σε κοκτέιλς. 

Κουμ-κουάτ

Στο μέγεθος της ελιάς, το εσπεριδοειδές κουμ κουάτ μπορεί να φαγωθεί ολόκληρο, πράγμα που δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα φρούτα του είδους του. Διατηρείται αρκετό καιρό στο ψυγείο και χρησιμοποιείται σε σαλάτες, ποτά ή γλυκά. 

Τα εξωτικά ροζ λεμόνια

Θα τα βρείτε στις εξωτικές αγορές του κόσμου από τον Οκτώβρη ως τον Φεβρουάριο και θα τα γνωρίσετε από το περίεργο χρώμα τους που κιτρινίζει όσο ωριμάζουν. Δεν χρησιμοποιούνται ωστόσο, ως φαγώσιμα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χυμό τους σε ποτά και κοκτέιλς.

Όροι: 
Κατηγοριες: