Κόκκινες μπανάνες: Το θαύμα της φύσης!

Οι μπανάνες αποτελούν ένα φρούτο προσφιλές σε παιδιά και μεγάλους, ενώ η διατροφική της αξία κατέχει μία από τις σημαντικότερες θέσεις είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και παρέχει βιταμίνες Α, Β, C, Ε ενώ είναι ποιο γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά της σε κάλιο, περιέχει όμως και μια στρατιά από ιχνοστοιχεία σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. 

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021

Στην Ευρώπη την έχουμε συνδυάσει με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα της όμως σε μία βόλτα στις πρόσφατες αγορές θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει και σε  κόκκινο χρώμα.

Δεν πρόκειται για κάποια πατέντα της επιστήμης αντιθέτως, πρόκειται για μία πατέντα της φύσης. Είναι  μία ποικιλία μπανάνας, όπου εξωτερικά η απόχρωση της φλούδας είναι κόκκινη ενώ η σάρκα εσωτερικά είναι ακριβώς όπως η κίτρινη μπανάνα. Το κόκκινο χρώμα της οφείλεται στο βήτα καροτένιο που περιέχει σε μεγαλύτερη ποσότητα απ ΄ ότι η συνηθισμένη κίτρινη μπανάνα. Η γεύση της είναι γλυκιά, κρεμώδης και βουτυρώδης αρκεί να είναι ώριμη, διαφορετικά είναι αρκετά αλευρώδης και στυφή εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας αμύλου. Αν και λένε ότι πρόκειται για ένα παχυντικό φρούτο στην ουσία αποτελεί μία πολύ καλή διατροφική επιλογή, γιατί ενισχύει την μνήμη, αποφεύγονται οι κράμπες ειδικά στους αθλητές, μειώνει το άγχος, ενισχύει την μνήμη, ενώ θεωρείται και αντικαρκινική ειδικά στον καρκίνο του νεφρού, εξαιτίας της μεγαλύτερης ποσότητας σε βήτα καροτένιο. 

Το φρούτο αυτό ξεκίνησε από την Νοτιοανατολική Ασία και τώρα καλλιεργείται σε περιοχές τις Λατινικής Αμερικής, μιας και είναι μία αρκετά κερδοφόρα καλλιέργεια με μεγάλη απόδοση καθώς η διατροφική της αξία είναι μεγαλύτερη από αυτή της κίτρινης μπανάνας, αφού περιέχει μεγαλύτερη  ποσότητα  βήτα καροτενίου και βιταμίνης C από τις κίτρινες ποικιλίες μπανάνας. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι οι μπανάνες περιέχουν τρεις φυσικές πηγές ζάχαρης: σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη, που τους καθιστά μια πηγή άμεσης και βιώσιμης ενέργειας. 

Όροι: 
Κατηγοριες: