Φυστικοβούτυρο: κι όμως, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας
Αν ανήκετε στους λάτρεις της συγκεκριμένης λιχουδιάς, σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να μπορέσετε να φτιάξετε γρήγορα και απλά, στο σπίτι σας, φυστικοβούτυρο. Για την ακρίβεια, θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε την παρασκευή του στον ελάχιστο χρόνο των δεκαπέντε λεπτών.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ωμά, αποφλοιωμένα φυστίκια.
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι , συν περισσότερο για τη γεύση.
- 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι (προαιρετικά, για κρεμώδες φιστικοβούτυρο).
- 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή άλλη γλυκαντική ουσία (προαιρετικά, για γλυκιά γεύση στο φιστικοβούτυρο).
Προαιρετικά: 1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα ή άλλα μπαχαρικά, μία χούφτα τσιπ σοκολάτας, μερικές κουταλιές της σούπας Nutella.
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Μπλέντερ
- Σπάτουλα
- Δοχείο με καπάκι
Εκτέλεση
Ψήστε τα φυστίκια (προαιρετικά): Ζεστάνετε το φούρνο στους 180οC και ψήστε τα φιστίκια σε ένα ταψί μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αν προτιμάτε ωμά φυστίκια. Να γνωρίζετε ότι, το ψήσιμο δίνει στο φυστικοβούτυρο μια βαθύτερη γεύση. Μεταφέρετε τα φυστίκια στο μπλέντερ. Αν έχετε ψημένα τα φυστίκια σας, να το κάνετε αυτό, ενώ οι ξηροί καρποί είναι ακόμα ζεστοί. Ψιλοκόψτε τα φυστίκια για περίπου τρία λεπτά. Σε αυτό το σημείο, το περιεχόμενο θα είναι γυαλιστερό και μαλακό. Προσθέστε το αλάτι, το λάδι, τη γλυκαντική ουσία, και οποιαδήποτε άλλα πρόσθετα επιθυμείτε. Μεταφέρετε το φυστικοβούτυρο στο δοχείο αποθήκευσης και καταψύξτε. Το φυστικοβούτυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή να διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες στο ψυγείο.