Φτιάξτε τη δική σας κέτσαπ
Η κέτσαπ είναι μία σάλτσα που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρούς και μεγάλους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Γεγονός, απολύτως λογικό, καθώς η γεύση της σου μένει αξέχαστη και μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλα τα είδη φαγητού. Στη συνέχεια, ακολουθεί μία γευστική πρόταση για να φτιάξετε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα τη δική σας κέτσαπ, με υγιεινά συστατικά και απαλλαγμένη από οτιδήποτε μπορεί να βλάψει την υγεία σας.
Συστατικά
- 2 κουτιά Τοματοπολτός.
- 4 μπουκάλια νερό.
- 6 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και μέλι.
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας.
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου.
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη.
Εκτέλεση
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μέτριο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Ο ευκολότερος τρόπος για να ενσωματώσετε το νερό στην πάστα ντομάτας είναι να προσθέσετε μόνο ένα ή δύο κουταλιές της σούπας στην αρχή και ανακατέψτε καλά πριν προσθέσετε άλλο. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 10- 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.