Μαϊντανός, γαρνιτούρα ή γιατρικό

Με έντονο άρωμα και θαυμαστές ιδιότητες, ο μαϊντανός, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα βότανα που πρέπει να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Πλούσιος σε πτητικά έλαια και φλαβονοειδή, είναι ένα πρώτης τάξεως αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες, ενώ η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βήτα καροτίνη καταπολεμά τις φλεγμονές. Ο μαϊντανός δρα ενάντια στα κρυολογήματα και καταπολεμά την οστεοαρθρίτιδα και την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ιδανική πηγή φολικού οξέος, θωρακίζει την καρδιά, προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια και από ορισμένες μορφές καρκίνου. Λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό, ευνοεί την πέψη των τροφών και συμβάλλει στην κινητικότητα του εντέρου ενώ χάρη στη μετατροπή της βήτα καροτίνης από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Το αφέψημα μαϊντανού χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις ίκτερου, βήχα, άσθματος, αμμηνορροιών και δυσμηνορροιών. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο χυμός μαϊντανού, έδωσε θαυμάσια αποτελέσματα σε περιπτώσεις επιπεφυκίτιδας και βλεφαρίτιδας. 

Προσθέστε τον λοιπόν συχνά στη διατροφή σας και επωφεληθείτε από τις πολλές και διαφορετικές ιδιότητες του «ταπεινού» αλλά πανίσχυρου μαϊντανού. 

Όροι: 
  • ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ
  • ΟΞΕΙΔΩΣΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: