Καρύδια ή αμύγδαλα; Τι να διαλέξω και γιατί
Γνωστό το δίλημμα είτε πρόκειται για σνακ είτε για γαρνίρισμα του γλυκού σου. Αν προσπεράσουμε το "περί ορέξεως" θέμα, όμως, τι συμβαίνει;
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
Καρύδια ή μύγδαλα; Ιδού η απορία. Έχουμε και λέμε λοιπόν;
Στην ίδια ποσότητα, τα αμύγδαλα έχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, πιο πολλές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και σίδηρο, ενώ προκαλούν μεγαλύτερη μεταγευματική θερμογένεση (καύση θερμίδων).
Από την άλλη μεριά, τα καρύδια έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο και υπερτερούν σε ω-3 λιπαρά, φολικό οξύ, μαγνήσιο και αργινίνη, δηλαδή σε συστατικά που δρουν προστατευτικά για τα αγγεία, ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και βελτιώνουν τη διάθεση.
H συνέχεια στο womenonly.gr