Κάψτε θερμίδες με smoothies από σέλινο!

Το μυστικό για επιτυχημένα smoothies είναι να γνωρίζουμε τις ιδιότητες του κάθε συστατικού που χρησιμοποιούμε, και τι συνδυασμούς μπορούμε να κάνουμε ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Με βάση το σέλινο, που πέρα από τις ωφέλιμες για την υγεία ιδιότητες που έχει, είναι γνωστό ότι προκαλεί καύση θερμίδων μέχρι και διπλάσιων από αυτές που παρέχει, μπορούμε να φτιάξουμε smoothies, που εκτός από δροσιστικά θα μας ωφελήσουν σημαντικά :

Smoothie με σέλινο και παντζάρια

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι : 

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο και βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης ενώ ενισχύουν την αντοχή μας.

  • 1 Πορτοκάλι.

Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, περιέχει βιταμίνη C, σίδηρο και αντιοξειδωτικά ενώ προλαμβάνει τον διαβήτη, τον καταρράκτη, την αρθρίτιδα και την παχυσαρκία.

  • 1 Καρότο.

Το καρότο είναι ευεργετικό για τον δέρμα μας. Χρησιμοποιείται για αντιγήρανση αλλά επιταχύνει και τον μεταβολισμό μας. Επίσης προστατεύει τα δόντια μας από τα βακτήρια αλλά και την πλάκα.

  • 100gr Σέλινο.

Το σέλινο περιέχει βιταμίνη C και χρησιμοποιείται στη θεραπεία νεφρικών παθήσεων αλλά και του διαβήτη. Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα, την πνευματική κόπωση αλλά και την παχυσαρκία.

  • 100γρ. γιαούρτι 2% (προαιρετικά).

Βράζουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Αφαιρούμε την φλούδα από το πορτοκάλι και το χωρίζουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο γιαούρτι. Μόλις ενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε λίγο πάγο και χτυπάμε λίγο ακόμη.

Smoothie με σέλινο και λεμόνι

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :

  • 3 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (45 γραμμάρια)
  • 5 κλωνάρια σέλινο
  • 1/2 λίτρο νερό

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πίνουμε δύο φλιτζάνια πριν από κάθε κύριο γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) για δύο ημέρες.
Στη συγκεκριμένη συνταγή το σέλινο συνδυάζεται με ένα ισχυρό εσπεριδοειδές όπως το λεμόνι, το οποίο είναι ευρέως γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, ειδικά όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Όροι: 
Κατηγοριες: