Τι θα λέγατε για καφέ σε μασώμενους κύβους;

Αν δεν λειτουργείτε καθόλου χωρίς τον πρωινό (ή και τον απογευματινό) σας καφέ, το itrofi.gr σας παρουσιάζει τη νέα πρωτοποριακή ιδέα η οποία αλλάζει ριζικά τον τρόπο που μπορείτε να πάρετε τη δόση της καφεΐνης που χρειάζεστε, γρήγορα, όπου και αν βρίσκεστε και χωρίς να περιμένετε, απλά μασώντας ένα «ζελεδάκι» καφέ που θα σας προσφέρει άμεσα ενέργεια, εγρήγορση και αποδοτικότητα. 

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Μερικοί άνθρωποι παίρνουν ευχαρίστηση πίνοντας καφέ στην παραδοσιακή υγρή του μορφή, απολαμβάνοντας ακόμη και όλη τη διαδικασία προετοιμασίας του.  Αλλά αν το μόνο που θέλετε από ένα φλιτζάνι του αγαπημένου σας καφέ είναι η επίδραση της καφεΐνης και δεν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, ίσως οι νέοι μασώμενοι κύβοι καφέ να είναι η λύση για σας. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Ο καφές είναι ο έμπιστος, go-to τόνωση ποτό για τα εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Στο γρήγορο, απαιτητικό κόσμο στον οποίο ζούμε, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την καφεΐνη για να ξορκίσουν την κόπωση ή να πάρουν την απαραίτητη τόνωση για να αντιμετωπίσουν ένα συχνά εξουθενωτικό καθημερινό πρόγραμμα. 

Η αμερικάνικη startup εταιρεία Nootrobox έφερε πρόσφατα στην αγορά ένα πρωτοπoριακό προϊόν τα Go Cubes. Πρόκειται για μασώμενους κύβους καφέ που περιέχουν 100 mg καφεΐνης ανά μερίδα (2 κύβοι), ποσότητα περίπου αντίστοιχη με αυτή που περιέχεται σε ένα φλιτζάνι καφέ. Εκτός από καφέ, οι κύβοι περιέχουν και άλλα νευροπροστατευτικά στοιχεία όπως η L-θεανίνη και βιταμίνες Β6 (σημαντική για την επεξεργασία της τροφής) και Β12 (σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων του αίματος και των νεύρων), προσφέροντάς σας άμεση ενέργεια «εν κινήσει» και 35 θερμίδες ανά κύβο. Η L-θεανίνη είναι  ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και ο συνδυασμός της με την καφεΐνη είναι μια δημοφιλής «συνταγή» που μειώνει τη νευρικότητα και τις τρεμούλες. Υπάρχουν σε τρεις διαφορετικές γεύσεις κύβων καφέ: mocha, φίλτρου και latte. Κάθε κύβος επικαλείπτεται από μια μικρή ποσότητα ζάχαρης. Οι κατασκευαστές εξηγούν ότι η ζάχαρη "συμβάλλει στην περικοπή της φυσικής πίκρας του καφέ και της καφεΐνης». Ισχυρίζονται επίσης ότι δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ένα γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, επειδή η γλυκόζη είναι μια πολύτιμη πηγή καυσίμων για τον εγκέφαλο.

Οι κύβοι γίνονται με τη χρήση πραγματικού έτοιμου καφέ και οι περιγραφές για το πώς είναι πραγματικά η γεύση τους ποικίλλουν από όσους τους έχουν δοκιμάσει. Συνήθως δεν μασώνται ολόκληροι αλλά σε κομματάκια για μεγαλύτερη ευκολία. Άλλοι βρίσκουν ότι το εξωτερικό του κύβου έχει γεύση σαν καραμέλα καφέ, ότι είναι νόστιμοι και ικανοποιούν απόλυτα τη γεύση του καφέ προσφέροντας απλόχερα την ενέργεια από την καφεϊνη. Άλλοι θεωρούν ότι το εσωτερικό τους είναι πολύ πικρό αλλά ταυτόχρονα μοναδικό γευστικά και πολλοί το συγκρίνουν με τη γεύση του Red Bull όταν το πρωτοδοκιμάζεις. 

Οι δημιουργοί της νέας μόδας που ξεκίνησε από την Αμερική και εξαπλώνεται, δηλώνουν ότι ο στόχος τους ήταν να συνδυάσουν  όλα αυτά που αγαπάει ο άνθρωπο στον καφέ με ένα προϊόν που θα ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες ενώ, παράλληλα, θα είναι είναι νόστιμο, βολικό και οικονομικά προσιτό. H εταιρία που ίδρυσαν ο Geoffrey Woo και ο Michael Brand στο San Francisco χρηματοδοτείται από διάφορες τεχνολογικές εταιρίες και όλα της τα προϊόντα είναι «νοοτρόπα», δηλαδή ουσίες που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τον καταναλωτή να σκέφτεται καλύτερα, γρηγορότερα και πιο αποδοτικά – γνωστά και ως «έξυπνα φάρμακα». Τα νοοτρόπα κυκλοφορούν στο εμπόριο συνήθως ως συμπληρώματα διατροφής, τα οποία δεν έχουν αναθεωρηθεί από τον FDA.  Η Nootrobox υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί μόνο συστατικά που ο Οργανισμός FDA έχει χαρακτηρίσει ως γενικά ασφαλή.  

Οι εμπνευστές της ιδέας των κύβων ελπίζουν ότι το προϊόν του θα εισαγάγει τους καταναλωτές στην ιδέα ότι «η εξυπνάδα σου είναι κάτι που πρέπει να βελτιστοποιηθεί». Πιστεύουν ότι τις περισσότερες φορές που παίρνουμε ένα καφέ να πιούμε, το κάνουμε για να βελτιώσουμε την απόδοσή μας σε ό,τι έχουμε να κάνουμε με κάποιο τρόπο. Έτσι, όσοι πίνουν καφέ προσπαθώντας να "διαμορφώνουν" επιδόσεις, μάλλον ζητούν κάτι παραπάνω από τον καφέ τους. Και συμπληρώνουν ότι στόχος της εταιρίας δεν είναι να αντικαταστήσουν έναν σωστά παρασκευασμένο καφέ από ένα εξαιρετικό χαρμάνι Java ή όποιον άλλο προτιμάτε να πίνετε χαλαρά ένα Κυριακάτικο πρωϊνό στο σπίτι ή παρέα με φίλους.  Απευθύνονται σε όσους τρέχουν κάθε πρωϊ να ετοιμαστούν για τη δουλειά και ταυτόχρονα θέλουν να είναι αποδοτικοί.

Όροι: 
Κατηγοριες: