Η Γερμανία γίνεται η πρώτη χώρα που καταργεί τον διαμελισμό των νεοσσών

Στην παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής αυγών, οι αρσενικοί νεοσσοί είναι παντελώς άχρηστοι. Δεν θεωρούνται εμπορικά βιώσιμοι ακόμη για να ανατραφούν για να αποδώσουν κρέας. Οι μέχρι τώρα πρακτικές απομάκρυνσής τους περιελάμβαναν την ασφυξία ή ακόμη και τον διαμελισμό τους εν ζωή. Αν αυτές οι πρακτικές ήταν γνωστές στο ευρύ κοινό, οι βιομηχανίες θα είχαν σοβαρό πρόβλημα δημοσίων σχέσεων.

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Τα μεγέθη αυτών των αποτρόπαιων πράξεων είναι τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μισοί νεοσσοί που γεννιούνται είναι αρσενικοί. Το ηθικό αντίκτυπο αυτών των μεθόδων είναι τόσο βαρύ που κανένα στέλεχος της βιομηχανίας δεν μιλάει ανοικτά γι αυτό. Αυτός παράλληλα είναι ο λόγος για τον οποίο ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αγωνίζονται για να κάνουν γνωστή την κατάσταση, καθώς επίσης και το γεγονός ότι σε όλη τους την ζωή τα πουλερικά διατηρούνται σε σαδιστικές, άκαρδες, απάνθρωπες και αφύσικες συνθήκες.

Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Αναφέρεται ότι στην Γερμανία επινόησαν μια μέθοδο, εναλλακτική στην μαζική σφαγή των αρσενικών νεοσσών της βιομηχανίας αυγών της χώρας.

Ανέπτυξαν μία τεχνολογία που θα τους επιτρέπει να αναγνωρίζουν το φύλο του νεοσσού μέσα στο αυγό πριν αυτό εκκολαφθεί. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την απομάκρυνση αυτών των αυγών, αφήνοντας μόνο τα θηλυκά να εκκολάπτονται. Φαίνεται πιο ηθικό.

Ο Γερμανός υπουργός γεωργίας δήλωσε ότι ο διαμελισμός των αρσενικών νεοσσών θα καταργηθεί τελείως μέχρι το 2017. Αυτό κάνει την Γερμανία την πρώτη χώρα που αποποιείται αυτήν την σκληρή πρακτική, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Όροι: 
Κατηγοριες: