Τι είναι το κρυολόγημα;

Λέγοντας κρυολόγημα εννοούμε τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, οι οποίες οφείλονται σε μικρόβια (ονομάζονται και ιογενείς λοιμώξεις). Συνήθως περνάνε μόνες τους σε μία έως δύο εβδομάδες.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Το κρυολόγημα συμβαίνει όταν ένα μικρόβιο (ιός) προσβάλλει τη μύτη ή το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Εμφανίζεται πάρα πολύ συχνά. Ένας ενήλικας θα έχει κρυολόγημα 2-4 φορές ανά έτος, ενώ τα παιδιά 5-6 φορές ανά έτος. Υπάρχουν πολλών ειδών ιοί, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν κρυολόγημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κρυολογήματα επανέρχονται, επειδή ακριβώς η ανοσοποίηση δεν είναι δυνατή.

Οι λοιμώξεις του λάρυγγα, της τραχείας και των βρόγχων είναι και αυτές πολύ συχνές. Αυτές ονομάζονται λαρυγγίτιδα, τραχειίτιδα ή βρογχίτιδα. Οι γιατροί συχνά τις αποκαλούν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και οι περισσότερες οφείλονται επίσης σε ιούς. Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα του κρυολογήματος όπως είπαμε είναι ο βήχας. Είναι οξύς βήχας που συνήθως βελτιώνεται μετά από μία εβδομάδα, αλλά μπορεί και να σας ταλαιπωρήσει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Πηγή: Medical Pharmacy

Όροι: 
Κατηγοριες: