Σχετικα Αφιερωματα

Διατροφικές συνήθειες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή

Πολλοί δεν δίνουν σημασία αλλά κάνουν λάθος: η σεξουαλική μας ζωή και οι διατροφικές μας συνήθειες είναι δύο διαδικασίες συνδεδεμένες μεταξύ τους καθώς το επίπεδο της μίας βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με το επίπεδο της άλλης. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

 

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Η σεξουαλική επιθυμία αποτελεί επί της ουσίας την απάντηση του σώματός μας σε μια σειρά από ορμονικές διαδικασίες και αυτό που την συντηρεί είναι ένα υγιές σώμα. Συγκεκριμένα, η καλή λειτουργία των νεύρων, τα υγιή επίπεδα ορμονών και η ανεμπόδιστη ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου είναι απαραίτητα για την σεξουαλική απόδοση. 

Για να διατηρήσετε αυτά τα συστήματα σε καλή κατάσταση, η διατροφή σας πρέπει να βασίζεται σε όσπρια, προϊόντα δημητριακών και άλλους σύνθετους υδατάνθρακες, σε φρούτα και λαχανικά και μέτρια επίπεδα της πρωτεΐνης. Ιδιαίτερα σημαντικά για μια υγιή σεξουαλική ζωή είναι και τα εσπεριδοειδή βιταμίνης C καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Επίσης, αν και δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να το επιβεβαιώνουν, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι χωρίς μια καλή προσφορά της βιταμίνης Ε από έλαια, μαργαρίνη, ξηρούς καρπούς, σπόρους, και πράσινα λαχανικά, η σεξουαλική λειτουργία δεν βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Κάτι που επίσης δεν έχει εξηγηθεί αλλά ισχύει εξακριβωμένα είναι πως ο ψευδάργυρος επηρεάζει τόσο την σεξουαλική λειτουργία όσο και την σεξουαλική ορμή έχει ακόμη εξηγηθεί. Χωρίς αρκετό ψευδάργυρο, η σεξουαλική ανάπτυξη στα παιδιά καθυστερεί. Συγκεκριμένα, τα αγόρια χρειάζονται ψευδάργυρο για να αναπτύξουν σπέρμα. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε αφθονία στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών (κυρίως στα στρείδια), το κρέας, τα πουλερικά και το ήπαρ, καθώς και τα αυγά, το γάλα, τα φασόλια, τα καρύδια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Τέλος, κάτι που πρέπει να προσέχουμε στην διατροφή μας και επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή είναι να μην τρώμε πολλά κορεσμένα λίπη, τα οποία κατά βάση τα συναντάμε στα τυροκομικά και τα γαλακτομομικά προϊόντα. Τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και χωρίς την ελεύθερη ροή του αίματος το πέος δεν μπορεί να ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο στη σεξουαλική μας ορμή.

Όροι: 
Κατηγοριες: